Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatan propust policije

Direktor pivovare pijan pregazio dvije studentice, neće dobiti niti kazneni bod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozača koji udari dvije pješakinje obično čeka čitav niz kazni, no njega ne čeka niti kazneni bod.

Vjekoslav Čedomil Osvatić, spomenuti direktor, službenim je vozilom i pod utjecajem alkohola s 2,18 promila u krvi, 18. studenog je prošao kroz crveno svijetlo te na zebri udario dvije studentice na Vukovarskoj cesti. Nakon prekršajne i kaznene prijave sud ga je oslobodio svake odgovornosti.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Bundeku Prometna nesreća Sudarila se dva automobila u Zagrebu: Jedna osoba ozlijeđena Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene

"Vidjela sam dolazak tog tamnog vozila koje se kretalo u prvoj traci do te dvije pješakinje, a koji je potom udario u njih. Jedna od pješakinja odletjela je pet metara, dok se druga nekako skotrljala, odnosno u zračnoj putanji pala na kolnik. Bio je to jak udarac. Zvuk je bio snažan", opis je kojeg je jedna svjedokinja nesreće ispričala za Vijesnik.

Osvatić je nakon nesreće samo nakratko izašao iz automobila te se vratio nazad i napustio mjesto nesreće, dok su prolaznici pomagali unesrećenim djevojkama. Policija ga je uhitila u njegovom stanu u Novom Zagrebu te je odveden na vađenje krvi, čime je utvrđena navedena količina alkohola u krvi.

Policijski dispečer je i prije nesreće bio obaviješten o čudnom kretanju Osvatićevog automobila, a dojavu je napravila zabrinuta vozačica u Zvonimirovoj ulici, koja je i svjedočila protiv njega. Prilikom prekršajnog postupka, međutim dolazi do obrata. Policija iz liječničkih nalaza dolazi do zaključka kako je jedna studentica zadobila teške tjelesne ozljede (slomljen nos) pa u potpunosti odustaje od prekršajnog i pokreće kazneni progon.

Međutim, Osvatić je i sam zatražio medicinsko vještačenje, pa je njegov vještak ustanovio da se ipak radi o lakšoj ozljedi nosa pa je policiji pala u vodi kaznena prijava. kako je prethodno, zbog odustajanja od prekršajnog progona sud oslobodio Osvatića od te vrste odgovornosti, zbog iskaza medicinskog vještaka ga oslobađa i kaznene odgovornosti, nakon što je odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu policije.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene