Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okoristio se preko firme

Direktor 'na jahti' utajio više od 2 mil. kn poreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor je još u ožujku 2008. s drugom tvrtkom sklopio ugovor o nabavi skupocjene motorne jahte na leasing iako je znao da se neće baviti iznajmljivanjem plovila već da ga je nabavio samo za svoje privatne potrebe

Direktor jedne zagrebačke tvrtke optužen je jer je 'preko firme' potrošio gotovo tri milijuna kuna za jahtu koju je koristio isključivo u privatne svrhe, ali i jer je od 2008. do 2010. navodno utajio više od dva milijuna kuna poreza.

Pročitajte i ovo Moskva Stroge mjere Kompanije koje napuštaju Rusiju moraju za to platiti, zarada već premašila godišnji plan Slika nije dostupna Tragični susret Horor na godišnjem odmoru: Bračnom paru zatvorenici oteli jahtu, a njih bacili u more? "Riješili su ih se"

Tužiteljstvo tvrdi da je direktor još u ožujku 2008. s drugom tvrtkom sklopio ugovor o nabavi skupocjene motorne jahte na leasing iako je znao da se neće baviti iznajmljivanjem plovila već da ga je nabavio samo za svoje privatne potrebe. Od 2008. do 2010. za rate leasinga je uplatio više od 2,9 milijuna kuna, čime je oštetio svoju tvrtku i okoristio se za taj iznos, objavilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

U Hrvatskoj je krenula potraga za skrivenim novcem!

Direktor je optužen i da je od računovodstva tražio da u poreznim prijavama za 2008., 2009. i 2010. upisuju pretporez po ulaznim računima druge tvrtke za najam jahte, iako je znao da ti računi nisu opravdani, čime je državu zakinuo za više od 477 tisuća kuna.

Također, tužiteljstvo ga tereti i da su, po njegovu nalogu, u poreznim prijavama od 2008. do 2010. neistinito iskazivani podaci o rashodima poslovanja. Na taj je način, u korist svoje tvrtke, državu navodno oštetio za gotovo 1,5 milijuna kuna neplaćenog poreza.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene