Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskaz Josipa Sapunara

Dio novca izvučenog iz HAC-a doniran HNS-u?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnji financijski direktor HAC-a Josip Sapunar istražiteljima je navodno spomenuo da je dio novca izvučen iz te tvrtke završio u blagajni Hrvatske narodne stranke.

Bivši financijski direktor Hrvatskih autocesta (HAC) Josip Sapunar, koji je u utorak navečer, uz slaganje USKOK-a, pušten iz istražnog zatvora, u iskazu istražiteljima navodno je kazao da je dio novca izvučenog iz HAC-a u sklopu 'afere Remorker' donirao Hrvatskoj narodnoj stranci (HNS).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija u akciji Nastavak afere Remorker: Uhićeni bivši direktori HAC-a Slika nije dostupna Afera Remorker FOTO Što je Livaković rekao USKOK-ovim istražiteljima?

'[Milivoj] Mikulić me molio da li se može pronaći nešto novca da bi se doniralo HNS. To je bilo 2007. Bili su izbori. Tu je napravljena faktura između [Igora] Premilovca i jedne tvrtke na nešto malo više ili manje od milijun kuna da bi se doniralo HNS-u. Mikulić me molio da se taj novac odnese Stanku Kovaču i ja sam mu to odnio u njegov stan na Ksaveru', kazao je Sapunar istražiteljima, a citira ga Jutarnji list u izdanju od srijede.

>> Afera Remorker: Josip Sapunar pušten iz istražnog zatvora

Milivoj Mikulić je nekada bio pomoćnik Božidara Kalmete, a neko je vrijeme proveo i u upravi HAC-a, a Igor Premilovac je u Češkoj osnovao tvrtku Remorker International preko koje je navodno izvlačen novac iz HAC-a i Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Stanko Kovač je HNS-ovac koji je još u vrijeme Račanove Vlade bio postavljen za predsjednika uprave HAC-a, ali je u srpnju prošle godine umro tako da neće moći posvjedočiti je li mu uistinu netko donio novac. On je, inače, Sapunara primio u radni odnos u HAC-u.

Sapunar je u svom iskazu navodno pojasnio da je tvrtka s kojom je povezao Premilovca, a kojoj se nije mogao sjetiti imena, bila kooperant tvrtke Dinarik Mikulićeva brata, odnosno bila je kooperant HAC-ova kooperanta, piše Jutarnji i dodaje da je Sapunar spomenuo samo jednu donaciju HNS-u.

U samom su HNS-u Jutarnjem demantirali Sapunarove nade o ilegalnoj donaciji. 'HNS nikada nije ni od koga dobio nikakva novčana sredstva mimo zakona i zakonskih odredbi. Svi sponzori i donatori HNS-a, radilo se o privatnim ili pravnim osobama, u svakom su trenutku objavljeni i dostupni javnosti na našoj web stranici', kazali su u toj stranci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene