Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen i za ubojstvo djevojke

Mladiću čiji je zločin zgrozio Hrvatsku smanjili su kaznu: Davidu Komšiću 14 mjeseci zatvora za prometnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok čeka suđenja zbog teškog ubojstva bivše djevojke Kristine Krupljan (18), Davidu Komšiću smanjena je kazna za izazivanje prometne nesreće u kojoj je poginuo 72-godišnji Josip Kolarić.

David Komšić (20), optužen za teško ubojstvo djevojke Kristine Krupljan (18) dočekao je pravomoćnu presudu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginuo Josip Kolarić (72) u travnju 2016. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traje istraga Žena pronađena mrtva u talijanskoj crkvi: Bila je odjevena poput vampira, a policija sumnja na nešto bizarno Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um"

Županijski sud u Velikoj Gorici odbacio je žalbu odvjetništva i prihvatio žalbu obrane te preinačio prvostupanjsku presudu. Umjesto dvije godine zatvora, koliko mu je nepravomoćno izrekao Općinski kazneni sud u Zagrebu, Komšiću su smanjili kaznu na godinu dana i dva mjeseca zatvora, piše 24 sata.

Županijski sud u Velikoj Gorici zauzeo je stajalište da kazna određena prvostupanjskom presudom odudara od sudske prakse sudova u Hrvatskoj, odnosno da je predrastična, te da je prvostupanjski sud propustio u dovoljnoj mjeri vrednovati činjenicu da je pješak u bitnoj mjeri doprinio nesreći prelazeći cestu dok je za pješake na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo.

Podsjetimo, Komšić je optužen da je prošle godine bivšu trudnu djevojku izbo 70 puta. Tužiteljstvo tvrdi da je David 18-godišnju Kristinu ubio na okrutan način i iz bezobzirne osvete, za što je po zakonu propisana kazna od najmanje deset godina pa do dugotrajne kazna zatvora.

Vještačenjem je utvrđeno da je Komšić u krvi i urinu imao THC, što ukazuje da je konzumirao marihuanu iIi hašiš. Pretragom mobitela koje su koristili utvrđeno je da su 19. veljače 2016. komunicirali vezano uz njezinu trudnoću i njihov međusobni odnos. Kristina 21. veljače u komunikaciji spominje da ju je David ranije zlostavljao i tukao.

Suđenje za ubojstvo Kristine Krapljan počinje 1. veljače 2018. godine.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene