Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UBOJSTVO NA VOLOVČICI

Odvjetnik ubojice otkrio zašto je žrtva lani odustala od tužbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kazneni postupak u kojem je Davidu Komšiću bila određena mjera zabrane približavanja Kristini Krupljan "završen je na način da je državni odvjetnik odustao od optužbe jer je sadašnja nažalost žrtva povukla svoj iskaz. Dapače, u tom postupku je rekla da su oni u izvanbračnoj zajednici i da je trudna", kazao je odvjetnik Fran Olujić.

David Komšić, osumnjičen za ubojstvo Kristine Krupljan, danas je saslušan u Državnom odvjetništvu. Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda popodne mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor. Na prijedlog tužiteljstva Komšić je zatvoren kako tijekom istrage ne bi utjecao na svjedoke i dokaze, ponovio nedjelo, ali i zbog posebno teških okolnosti zločina za koji ga terete.

Pročitajte i ovo Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću? Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

Kristina Krupljan je više od 30 puta ubodena nožem, doznaje se u policiji, a opisom kaznenog djela za koje je prijavljen ubojica David Komšić potvrđena je sumnja da je djevojka u vrijeme ubojstva bila trudna. "Ne mogu vam govoriti o detaljima, ali mogu vam reći da Državno odvjetništvo to tretira kao teško ubojstvo. U ime obitelji okrivljenog izražavam najdublju sućut obitelji žrtve", kazao je njegov odvjetnik Fran Olujić te dodao kako obitelj njegova klijenta razumije interes javnosti, ali i moli za razumijevanje.

Kazao je i kako je njegov klijent mlađi punoljetnik, još nema 20 godina, a i žrtva je bila mlađa punoljetnica. "On je u specifičnom psihofizičkom stanju, u stanju šoka, u tom smislu se i očitovao pred državnim odvjetnikom.

Želim naglasiti i kako je pogrešno izvješćivano da je u trenutku ovog događaja protiv njega bila na snazi mjera zabrane približavanja. Taj je kazneni postupak (u kojem je bila određena mjera zabrane približavanja, op.a.) završen na način da je državni odvjetnik odustao od optužbe jer je sadašnja nažalost žrtva povukla svoj iskaz. Dapače, u tom postupku je rekla da su oni u izvanbračnoj zajednici i da je trudna. Oni su, po mojim saznanjima, bili u vezi još od osnovne škole. Očito je bila riječ o turbulentnoj vezi."

O motivima nije htio govoriti, dodavši samo da će se to sve utvrđivati u sudskom postupku. "On nije bio nikada u zatvoru, nije bio nikad osuđivan, i dosad se protiv njega vodio samo jedan kazneni postupak, za izazivanje prometne nesreće."

Podsjetimo, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić danas je komentirao optužbe da policija nije odradila svoj posao u ranijim slučajevima u kojima je Komšić bio nasilan prema Krupljan. "Nemili događaj se dogodio kako se dogodio, ali odgovorno tvrdim da je policija postupila u skladu sa svim svojim obvezama kroz cijelu proceduru i kronologiju događanja vezano uz počinitelja i žrtvu. Čak i onda kada su bile mjere zabrane pristupa žrtvi. U tom momentu policija je sva svoja saznanja dala pravosudnim tijelima", kazao je ministar, dodavši da je mjera zabrane približavanja žrtvi bila povučena.

No, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu u svom je priopćenju između ostalog navelo i kako u jednom od slučajeva u kojima je nesretna djevojka trpjela nasilničko ponašanje Davida Komšića, ono u kojem joj je krajem prošle godine zajedno s još trojicom prijatelja oteo mobitel i oštetio automobil, nadležna policijska postaja nije ni jednu od četiri osumnjičene osobe u zakonskom roku prepratila pritvorskom nadzorniku.

"Državno odvjetništvo ponovno ističe kako je poduzelo sve radnje propisane zakonom i odlučno odbacuje prozivanja za nepostupanje i za odgovornost za događaj od 22. veljače 2017.", navedeno je u priopćenju.

Ubojstvo na Volovčici potreslo je cijelu Hrvatsku. Policija je Komšića prijavila za kazneno djelo teškog ubojstva prema članku 111. Kaznenog zakona, stavci 2., 3. i 4. Navedenim stavcima propisuje se kako će se kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora kazniti onoga tko ubije osobu posebno ranjivu zbog njezine dobi, teže tjelesne ili društvene smetnje ili trudnoće, ubije blisku osobu koju je već ranije zlostavljao ili onoga tko drugog ubije iz koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda.

Kristina Krupljan je više od 30 puta ubodena nožem, doznaje se u policiji, a opisom kaznenog djela za koje je prijavljen ubojica David Komšić potvrđena je sumnja da je djevojka u vrijeme ubojstva bila trudna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene