Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivirala iskra

Curenje plina uzrokovalo eksploziju u kući u Varaždinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do jučerašnje eksplozije u kući u Ulici Vilka Novaka u Varaždinu došlo je zbog stvaranja eksplozivne smjese zemnog plina i zraka koju je aktivirala iskra električne sklopke za uključivanje rasvjete u podrumskom djelu kuće, izvijestila je danas varaždinska policija.

Električnu je sklopku aktivirala 43-godišnja žena prilikom dolaska u podrum. Ona je u eksploziji zadobila ozljede opasne za život te je iz varaždinske Opće bolnice prebačena u Zagreb na daljnju hospitalizaciju i liječenje. Opečeno joj je 60 posto tijela.

U eksploziji su ozlijeđene i 69-godišnja vlasnica kuće te 21-godišnja žena. Njima je u varaždinskoj bolnici također pružena medicinska pomoć, ali im ozljede nisu okvalificirane, navodi policija. Neslužbeno se doznaje da je riječ o majci i kćeri 43-godišnjakinje.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Eksplozija plina u Varaždinu Strava u autoservisu FOTO Detalji eksplozije u Varaždinu: Tri osobe završile u bolnici, opečen i učenik (15), bio je na praksi

>> Ovo je već druga eksplozija u istoj kući, prije tri tjedna stradao vlasnik

U eksploziji su srušeni zidovi kuće s tri strane, urušio se dio krovne konstrukcije te je potpuno uništeno osobno vozilo koje je bilo parkirano na dvorištu.

Oštećeno je još šest vozila parkiranih u ulici Vilka Novaka, kao i obližnje tri obiteljske kuće.

Mjesto događaja do preuzimanja od strane nadležnih službi osiguravaju policijski službenici, navode iz varaždinske policije. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene