Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreće u prometu

Crni vikend na hrvatskim cestama: Život izgubilo četvero motociklista i jedno dijete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na hrvatskim cestama ovog je vikenda život izgubilo petero osoba.

Protekli vikend obilježile su brojne prometne nesreće u kojima je život izgubilo petero osoba. Na cestama diljem Hrvatske život je izgubilo četvero motociklista dok je u sudaru dvaju automobila u Zagrebu poginulo devetogodišnje dijete. U nesrećama su ozlijeđene najmanje dvije osobe.

Pročitajte i ovo Josip Medved, zapovjednik Mobilne jedinice prometne policije Kontrola kamiona i autobusa Kazne su visoke, ali mnogi vozači ne drže se strogih pravila: "U pravilu svi imaju isti izgovor" Slika nije dostupna Crne statistike Ove godine u prometu poginulo 289 osoba, 6 posto više no lani

U subotu se na raskrižju Klaićeve i Kačićeve dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila. U prometnoj nesreći ozlijeđeno je dijete, koje je nažalost oko 15 sati preminulo u bolnici.

Sudar zbor neprilagođene brzine

Vozač motocikla poginuo je u subotu ujutro kad  je vozeći iz smjera Vodnjana prema mjestu Juršići zbog neprilagođene brzine u zavoju prešao na lijevu stranu kolnika i frontalno se sudario s osobnim automobilom Chevrolet, kojim je upravljala 54-godišnjakinja iz Juršića. Vozačica Chevroleta je ozlijeđena i prevezena je u pulsku bolnicu.

Poginula dva motociklista

Dvojica motociklista (rođeni 1986. i 1978.) poginula su nakon prometne nesreće u subotu navečer u mjestu Selni pored Slavonskog Broda. Na jednom od motocikala bila je i djevojka rođena 1991., koja je u teškom stanju prevezena u bolnicu.

Utvrđeno je, da je 30-godišnjak upravljajući motociklom Yamaha s kojim se nalazila 25-godišnja putnica, prilikom pretjecanja osobnog automobila, njemačkih registracijskih oznaka i broja, prešao na suprotnu prometnu traku, kojom se iz suprotnog smjera kretao drugi motocikl (Reglar-Raptor), a kojim je upravljao 38-godišnjak. Pritom je došlo do sudara dva motocikla i pada, motocikala, vozača i putnice.

Sletio s kolnika i preminuo

Crni niz nastavio se i u nedjelju kad je 26-motociklist život rano ujutro u baranjskom mjestu Gajić iz zasad nepoznatih razloga sletio s kolnika i preminuo.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene