Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj silovanja

Crikveničanka dobila spor protiv Hrvatske na Europskom sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski sud za ljudska prava još je u jednom slučaju donio presudu kojom je poništena presuda hrvatskih sudova. Tako je Sud odlučio u slučaju 33-godišnje Crikveničanke, koja je bila žrtva silovanja i koja pravdu nije mogla dobiti na hrvatskim sudovima.

Optužbe da je žrtva silovanja bila pod utjecajem alkohola ili na bilo koji način isticanje ponašanja žrtve ili njezine osobnosti ne smije umanjiti napore nadležnih tijela da poduzmu učinkovitu istragu, stoji u presudi Europskog suda za ljudska prava, a prenosi Novi list.

Pročitajte i ovo Alice Wood tragična smrt Pregazila zaručnika nakon svađe pa lagala da je riječ o nesreći: "Osoba kojoj je najviše vjerovao je osoba koja mu je oduzela život" Ivan Mikuljan Stigla presuda Mladić oslijepio nakon premlaćivanja: "Sin HDZ-ovca Culeja i ostali moraju u zatvor, od mene su napravili invalida"

Podsjetimo, 22. kolovoza 2007. dogodio se seksualni napad na 33-godišnju Crikveničanku, na brodu 'Emmanuel' u bračkoj luci Milna. Europski sud presudio je kako su joj prekršena ljudska prava i dodijelio joj odštetu od 15.000 eura. Treba vidjeti hoće li domaće pravosuđe nakon ovakve presude pokrenuti i novi postupak protiv konobara broda, kojeg je optužila za silovanje.

U istražnom postupku koji je proveden, Europski sud za ljudska prava pronašao je čitav niz manjkavosti u radu lokalne policije, kao i istražnog suca, koji je odbio provesti istragu, jer je Crikveničanka navodno te večeri bila pod utjecajem alkohola.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene