Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradala 76-godišnjakinja

Strava: Čopor pasa rastrgao staricu, vlasnik priveden

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čopor pasa jutros je napao i nasmrt izgrizao 76-godišnju staricu u mjestu Jošani, općina Udbina.

PU ličko-senjska danas u 10.45 sati zaprimila je dojavu da je čopor pasa u mjestu Jošani nasmrt izigrizao 76-godišnju ženu. Dolaskom na mjesto događaja, djelatnici policije su zbog izravne životne opasnosti bili prisiljeni ustrijeliti jednog psa, na što su se ostali razbježali. Na mjestu događaja u tijeku je očevid, a na terenu su djelatnici PU ličko-senjske.

Pročitajte i ovo Ilustracija apel policije Napadi pasa na ljude u Istri: Nakon incidenta, djevojka pokušala pobjeći policiji, pa progutala paketić droge Ilustracija Obavezna kastracija i socijalizacija "Tragedija u Zadru mogla se izbjeći": Prijatelji životinja traže pravilnik o opasnim psima

Prema neslužbenim informacijama stravični incident počinio je čopor šarplaninaca, koje je vlasnik ostavio bez nadzora dok je selio stado ovaca na drugi pašnjak. Psi su cijepljeni protiv bjesnoće, a policija je, neslužbeno se doznaje, privela njihovog vlasnika. Kako se neslužbeno doznaje, starica je živjela sa suprugom koji je čuvao stado ovaca podalje od obiteljske kuće. U trenutku kad je pošla k njemu, napali su je psi, a od ugriza je ubrzo umrla. Istražni sudac Županijskog suda u Gospiću naložio je obdukciju tijela koja će se obaviti u riječkom KBC-u.

U tijeku kriminalistička obrada

'Gazda koji ima te pse odveo je ovce na pašu u Lovinac. Tu je ostavio pse nezbrinute, nezatvorene, nezavezane. Ova sirota što je pošla pred muža i pred ovce, sačekali su je, srušili i gotovo', rekao je jedan susjed. 'Mi smo je našli, a psi su bili oko nje. Bila je rastrgana', rekla je susjeda. Djelatnici ličko-senjske Policijske uprave uhitili su muškarca pod osnovanom sumnjom da je vlasnik pasa. Nad uhićenikom je u Korenici u tijeku kriminalistička obrada. Ukoliko se dokaže da je on vlasnik pasa, koji su lutali po naseljima na širem području Krbavskog polja, bit će priveden istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću, doznaje se u ličko-senjskoj Policijskoj upravi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene