Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Članovi Uprave 'Elektroprometa' pronevjerili 3,3 milijuna kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnje da su oštetili tvrtku "Elektropromet" za 3,3 milijuna kuna, zagrebačka policija kazneno je prijavila članove Uprave te tvrtke Juru B. (56) i Ivana S. (51) te direktora tvrtke "Ex Compacto" Boru R. (46).

Člana Uprave, ujedno i izvršnog direktora "Elektroprometa" Juru B. sumnjiči se da je, bez suglasnosti i supotpisa predsjednika Uprave, s direktorom tvrtke "Ex Compacto" potpisao predugovor o kupnji stambeno-poslovne zgrade za gotovo pet milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna Slika nije dostupna Privedene dvije osobe Rijeka: Osumnjičeni za pronevjeru 7,3 milijuna kuna

Tvrtka "Ex Compacto" u trenutku potpisivanja ugovora nije bila
punopravni vlasnik te zgrade, no isplaćeno joj je milijun kuna.
Preostali iznos nije uplaćen jer je "Elektropromet" zatražio raskid ugovora.

Ipak, poslovna suradnja dviju tvrtki je nastavljena pa je
"Elektropromet" naručio 8550 usisavača za 2,3 milijuna kuna, za što su dvojica osumnjičenih članova Uprave potpisala predračun na temelju kojega su "Ex Compactu" unaprijed plaćani usisavači koji nikada nisu isporučeni. 

"Elektropromet" je tražio povrat novca, a Trgovački sud u listopadu ove godine to je i naložio "Ex compactu".

U međuvremenu, posredstvom tvrtke koja se bavi prometom vrijednosnih papira, "Ex Compacto" je kupio dionice "Elektroprometa" i tako postao vlasnikom 11.020 dionica, vrijednih 3,2 milijuna kuna, nakon čega je prodao 4826 dionica, a sve putem naloga prvoosumnjičenog.

Policija je trojicu osumnjičenika prijavila zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu zbog zloporabe u gospodarskom poslovanju.

Početkom prosinca zbog zlouporabe položaja i nesavjesnog rada osumnjičen je i predsjednik Uprave "Elektroprometa" Dragutin Kos (66) kojega policija tereti da je tvrtki nezakonito pribavio više od 560 tisuća kuna te da je odobrio plaćanje oko 250 tisuća kuna pravnom zastupniku tvrtke za poslove koji su već bili plaćeni drugom odvjetniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene