Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko nije stradao

Česi se zabili jahtom u most Ugljan-Pašman i polomili jarbol

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nepažnje zapovjednika 12-metarske jahte, dogodila se nesreća prilikom prolaska ispod mosta između otoka Ugljan i Pašman.

Zbog nepoštivanja pravila sigurnosti plovidbe prilikom prolaska ispod mosta Ugljan-Pašman 12 metarska jahta 'Valentina III' jučer oko 15 sati udarila je jarbolom u most, a potom se nasukala, izvijestilo je Ministarstvo mora prometa i infrastrukture.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja u blizini otoka Tijata Spašeni su Prava drama blizu otoka Tijata: "Bili su u šoku. Voda je već bila do pola motora" Alen Rukavina, lučki kapetan Strašna tragedija Jahtaš koji je ubio ribara upravljao autopilotom: "Nikoga nisam vidio, to garantiram svojim životom"

Djelatnici Lučke kapetanije Zadar nakon dojave očevica sa obližnje jahte 'Lerga' krenuli su odmah u pomoć te su jahtu sa 9 članova posade čeških državljana doteglili u luku Lamljana. Jahta je u vlasništvu čarter tvrtke i plovi pod hrvatskom zastavom a nitko od posade nije pritom ozlijeđen.

Nakon udara jarbolom u most 'Valentina III' se nasukala oštetivši listove kormila i propeler, ali se uspjela uskoro sama i odsukati. Nakon toga, bez kormila i propelera plovila je uz pomoć jedara dok nije stiglo plovilo kapetanije.

Sukladno Pomorskom zakoniku, a zbog nepoštivanja pravila sigurnosti plovidbe protiv 53-godišnjeg zapovjednika J.H. pokrenut je prekršajni nalog. Most prilikom udara nije oštećen, no jahti je izdana zabrana plovidbe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene