Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost od utjecaja na svjedoke

Čehoku, Horvatu i Buniću produljen istražni zatvor za još 2 mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšem varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku, njegovu zamjeniku Zlatku Horvatu i čelniku građevinske tvrtke Zagorje Tehnobeton Miroslavu Buniću danas je za još dva mjeseca produljen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Odluku o produljenju istražnog zatvora na ročištu zatvorenom za javnost donijela je sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić koja je ponovno odbila prijedlog da im se obrana sa slobode dozvoli uz jamčevinu. Kao i sredinom siječnja kada je uhićen zbog primanja mita od poduzetnika Bunića, Čehok je kao jamčevinu ponudio svoju i majčinu kuću u vrijednosti 1,4 milijuna kuna. Horvat je također ponovno ponudio nekretnine, a Bunić nekretnine i novac u vrijednosti dva milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbijena jamčevina Čehoku i trojici određen jednomjesečni istražni zatvor! Slika nije dostupna Izbori na jesen? Čehokova ostavka stigla u Varaždin

>> Još jedna potvrđena optužnica protiv Čehoka - za aferu Mercator

Čehokov odvjetnik Vlado Sevšek ocijenio je nedopustivim da se ljude zadržava u istražnom zatvoru zbog sporosti USKOK-ovih istražitelja. Podsjetio je da je tijekom jednomjesečne istrage ispitana tek polovina od 50-ak svjedoka.

U slučaju Tehnobeton osumnjičen je i bivši pročelnik varaždinskog upravnog odjela za prostorno uređenje Stanko Vitez koji je iz istražnog zatvora pušten 11. veljače jer su ispitani svi svjedoci vezani uz njegov dio slučaja. Odvjetnici preostale trojice stoga očekuju da bi i njihovi branjenici iz zatvora u Remetincu mogli izaći i prije travnja uspiju li se ispitati svi predloženi svjedoci.

USKOK sumnja se da su Čehok i Horvat punih osam godina, od 2003. do 2011. pogodovali Bunićevim tvrtkama u dobivanju poslova od grada i u podmirivanju komunalnih obveza tih tvrtaka prema gradu Varaždinu koji je pritom navodno oštećen za najmanje 6,4 milijuna kuna. Bunić im je zauzvrat navodno pogodovao u kupnji stanova koje je pritom i uredio, a Čehoku je, tvrdi USKOK, platio i radove na kući.

Viteza se tereti se da je od 2005. do 2009. izdavao građevinske i lokacijske dozvole preko reda i za uzvrat kupio stanove po cijeni znatnoj nižoj od tržišne. USKOK Čehoka od ranije već tereti za korupciju odnosno pogodovanje drugom varaždinskom poduzetniku Davoru Patafti, kao i za spornu zamjenu zemljišta s bivšim direktorom komunalne tvrtke "Parkovi" Miljenkom Ptičekom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene