Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neoprezno odložio žar

Hvar: Čeh koji je izazvao požar uhićen pa pušten

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hvarska je policija uhitila, a istražni sudac Županijskoga suda u Splitu, nakon ispitivanja, pustio je na slobodu 33-godišnjega Čeha osumnjičenog da je u ponedjeljak ujutro izazvao požar na Hvaru u blizini autokampa Vira, doznaje se u splitskoj policiji i na sudu.

Neslužbeno se doznaje da se Čeh opravdavao kako nije namjeravao izazvati požar koji je buknuo, kako se utvrdilo očevidom, zato što je neoprezno odložio žar. Istražni sudac pustio je Čeha nakon ispitivanja na slobodu, a kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom upućena je na državnom odvjetništvu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio iza rešetaka Pijan divljao na trajektu: Vikao i galamio, vrijeđao putnike i osoblje pa napao kapetana Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a Šef HEP-a Barbariću odbijena žalba, vila na Hvaru mora se rušiti, a priprema se i optužnica

>> Kod Šibenika požar prijetio kućama, na Hvaru kampu

Vatra je buknula jučer u 8,30 sati na istočnoj strani uvale Pribinja, u blizini autokampa Vira. Nošena jakim vjetrom, vatra je zahvatila borovu šumu i proširila se prema kućama te autokampu. Zbog vatre su u 9,30 sati evakuirani turisti sa zapadne strana autokampa. U gašenju požara sudjelovali su i kanaderi te je u 11,30 sati požar stavljen pod nadzor, a u 14 sati je ugašen. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene