Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stravičan zločin: Majka priznala dvostruko čedomorstvo, otac ništa ne zna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šokantna vijest stiže iz mjesta Ivanovca, nedaleko Čakovca. Policija tamo istražuje slučaj dvostrukog čedomorstva.

Djelatnici PU Međimurske jučer su u Ivanovcu, u večernjim satima uhitili žensku osobu (1970) i njezinog nevjenčanog supruga (1959). 

Pročitajte i ovo doc. prim. dr. sc. Nadica Buzina Za Dnevnik Nove TV Psihijatrica o čedomorstvu i mogućim razlozima: "Ono što vam mogu reći iz našeg dosadašnjeg iskustva..." Ubijena beba Teško ubojstvo 20-godišnjakinja priznala ubojstvo bebe, majka je još dvoje jako male djece: "Treba ispitati supruga"

Zbog osnovane sumnje u čedomorstvo nakon detaljne pretrage policija je u šupi kuće pronašla dva zakopana tijela novorođenčadi. Jedno tijelo zakopano je najduže mjesec dana, a drugo je starijeg datuma. 

Nevjenčani suprug, kao i njegova 78-godišnja majka, koja je živjela s njima, pred policijom se brane kako nisu primijetili da žena ima veliki trbuh.

Tko je od susjeda primijetio sumnjive radnje i pozvao policiju, još nije poznato.

Iako se nagađalo o postojanju trećeg tijela, glasnogovornik PU Međimurske Krunoslav Gosarić opovrgnuo je glasine.

Prema njegovim riječima, nakon obavijesnog razgovora u policiji žena je priznala da je svoje drugo novorođeno dijete zakopala prošloga mjeseca, a prvo prije godinu dana.

Obdukcija nad tijelima je provedena no dežurni patolog nije mogao sa stopostotnom sigurnošću utvrditi uzrok smrti zbog stanja tijela i vremenskog perioda koji je prošao od ukopa.

Privilegirano ubojstvo, tako čedomorstvo tretira zakon, senzibliziran za neubrojivost majke. No, samo ako je majka usmrtila dijete u roku 72 sata otkako ga je donijela na svijet.

Dva su stravična slučaja čedomorstva potresla hrvatsku početkom ove godine. 

U travnju je na Karlovačkom odlagalištu otpada pronađeno novorđenče, 26-godišnja majka puštena je na slobodu. Mjesec dana poslije u Slavonskom Brodu, na rutinskom pregledu liječnik opće prakse ustvrdio je da je majka nedavno rodila. Pregledom njezine kuće, u ormaru je pronađeno mrtvo novorođenče.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene