Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bull terijer napao dvojicu dječaka i njihovu majku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječačić Tomo Plemić (3,5) zadobio je prijelom obje kosti lijeve podlaktice kad ga je, dok se u subotu poslijepodne s majkom Ivančicom i bratom Ivanom (1,5) šetao Gornjim Mekušjem u predgrađu Karlovca, napao susjedov bull terijer Macko.

Kada je majka Ivančica primijetila da su odškrinuta vrata susjedova dvorišta, po kojem je inače slobodno šetao jednoipolgodišnji Macko, bilo je prekasno, piše Jutarnji list. 

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Pobješnjeli bull terijer istrčao je na ulicu kojom su šetali Plemićevi i okomio se Ivana.

- Oborio ga je na zemlju zgrabivši ga za prsa. Srećom nosio je debelu zimsku jaknu pa pas nije prodro zubima do Ivanova tijela. Kako je mali ostao neozlijeđen ležati na cesti, bull terijer ga je pustio i krenuo je prema Tomi, kojeg je suprugi istrgnuo iz ruku. 

Zagrizao je Tominu lijevu ruku i bacao ga po cesti, slomivši mu obje kosti, priča otac napadnute djece Antonio Plemić koji je u tom trenutku bio u pedesetak metara udaljenoj obiteljskoj radionici.

U pomoć je priskočio susjed, a bull terijer je pustio slomljenu dječakovu ruku tek nakon što je dobio nekoliko snažnih udaraca. 

Tada su iz kuće istrčali i vlasnici psa, Stefani Kiršner i njezin dečko.

- Macko nikad dosad nije nikog napadao, ne znam što mu se dogodilo. Nikada bez nadzora nije izlazio izvan dvorišta. Bili smo ga spremni odmah uspavati, ali je sad pod desetodnevnim promatranjem nakon čega će biti uspavan, ispričao je vlasnik psa, Stefanin dečko.

U subotu navečer uplakani su došli Plemićevima, žaleći zbog svega što se dogodilo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene