Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrali 17.400 kuna

Bugari varali po automat-klubovima u Splitu i Zadru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je optužni prijedlog protiv bugarskih državljana D. I. (1973.) i I. N. S. (1974.) zbog počinjenja produljenog kaznenog djela računalne prijevare.

Okrivljenike se tereti da su 13. i 14. srpnja ove godine na području između Zadra i Splita u četiri navrata u automat-klubovima u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba koristili računalne programe i uz pomoć uređaja za ometanje rada aparata za sreću otkrivali zaštićeni barirani kod aparata. Tereti ih se da su uz pomoć otkrivenog koda unaprijed znali što će napraviti aparat pa su tako protupravno ostvarili novčane dobitke u ukupnom iznosu od 17.400 kuna.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata

U optužnom prijedlogu predloženo im je određivanje pritvora jer su državljani Bugarske bez prijavljenog boravišta ili prebivališta u Hrvatskoj pa postoji opravdana bojazan da bi, ostanu li na slobodi, mogli postati nedostupni pravosudnim tijelima Republike Hrvatske. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene