454281
454281
454281
454281
454281

BRAČNI PAR ZATOČIO ŽENU (43): Polijevali je kiselinom i gasili opuške po tijelu

  • , 20.10.2016., 17:41
  • Autor:
  • komentara

Pulsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv bračnog para, 32-godišnjaka i 31- godišnjakinje, koje tereti da su deset mjeseci u Poreču držali zatočenu 43-godišnju ženu iz okolice Slavonskog Broda,

 
 
 
 
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Tereti ih se da su je prisiljavali da za njih besplatno radi uz sustavno psihičko i fizičko zlostavljanje, u koje se ubraja i polijevanje solnom kiselinom te gašenje opušaka po tijelu.

Pulsko Općinsko državno odvjetništvo na internetskim je stranicama objavilo da 32-godišnjaka tereti za kaznena djela trgovanja ljudima, protupravnog oduzimanja slobode i teške tjelesne ozljede, dok je njegova godinu dana mlađa supruga optužena za trgovanje ljudima i protupravno oduzimanje slobode.

Prijetili da će nauditi njezinoj obitelji

Doznaje se da su supružnici iz okolice Zadra prošle godine doselili u Poreč, gdje su u Ulici Otokara Keršovanija u samom središtu grada otvorili ugostiteljski objekt u kojemu su zaposlili nesretnu ženu.

Optuženi su da su od rujna 2015. do 17. srpnja 2016. psihički i fizički zlostavljali 43-godišnjakinju s ciljem da za njih radi bez plaće, koristeći pritom činjenicu da žena nema financijskih mogućnosti za samostalan život. Ona je tako za njih neprijavljeno obavljala poslove djelatnika u kuhinji i poslove ugostiteljstva, kao i kućne poslove. Pritom su joj, kako stoji u optužnici, držali pod nadzorom mobilni telefon, učestalo joj govorili kako nema kamo otići i kako mora raditi za njih radi otplate pretjerano određenog duga. Uvjeravali su ju i kako je njezini roditelji ne žele, istovremeno joj prijeteći da će nauditi njoj i njezinim roditeljima i sestrama ako ode od njih.

Zatvarali je bez hrane i vode

Na teret im se stavlja i da su joj stavili vrećicu na glavu i gušili ju, da joj je 31-godišnjakinja u jednom navratu škarama ošišala kosu, a u drugom ju natjerala da se sama ošiša ispred nje. Više puta su joj nanosili opekline, ubodne i rezne rane, a 31-godišnjakinja i da je ženu polila solnom kiselinom po leđima, gasila opuške cigareta na njenom tijelu te je nožem ubadala u lijevo bedro i stražnjicu. U više je navrata zatražila od supruga da 43-godišnjakinju istuče pred njom, nakon čega ju je ovaj znao udarati rukama po glavi i tijelu. Kako bi prikrili zlostavljanje i vidljive ozljede po njezinu tijelu, zatvarali su ju bez hrane i vode.

Optužnicom je za optuženog muškarca predloženo produljenje istražnog zatvora bez mogućnosti jamstva zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dok je protiv njegove supruge, koja je u međuvremenu puštena iz istražnog zatvora, predloženo određivanje mjera opreza zabrane približavanja oštećenici te zabrane uspostavljanja i održavanja veza s njom. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se