Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državljani BiH

Sletjeli automobilom u jezero Hidroelektrane Lešće i utopili se

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije osobe su poginule u prometnoj nesreći u mjestu Otok na Dobri u općini Bosiljevo.

'Osobno vozilo marke mercedes varaždinskih registracijskih tablica sletjelo je sinoć, oko 1:30 sati, u akumulacijsko jezero Hidroelektrane Lešće', rekli su za Dnevnik.hr iz Policijske uprave karlovačke.

Pročitajte i ovo Ilustracija kod Omiša Teška nesreća: Dva prijatelja se vozila na motoru, jedan je poginuo, drugom se bore za život Avion Scandinavian Airlinesa avion s 90 putnika VIDEO Mučan incident prilikom slijetanja: Jak vjetar odbacio avion, iz motora frcale iskre

U automobilu se nalazilo četvero ljudi, no nažalost, samo je dvoje preživjelo. 'Nakon slijetanja u jezero iz vozila su izašle i isplivale dvije osobe dok se druge dvije osobe nisu uspjele izvući te su smrtno stradale', dodali su u policiji.

Iz vozila su isplivali 43-godišnjakinja i 37-godišnjak, dok su 70-godišnjakinja i 25-godišnjak smrtno stradali. Svi putnici su iz Mostara. Tijela stradalih i vozilo jutros su izvlačili i članovi Ronilačkog kluba Zrinski i Ronilačkog kluba Karlovac.

Vraćali se sa svadbe

Preživjeli putnici su prevezeni u Ogulin, a u ogulinskoj Hitnoj medicinskoj pomoći od liječnice Danice Župan doznaje se kako su stradali bili u Otoku na Dobri na jednoj svadbi. Dežurna medicinska ekipa konstatirala je da su oni bili u stanju pothlađenosti i potresenosti, ali bez drugih ozljeda, te nisu dalje hospitalizirani, već im je pružena pomoć kod rodbine.

Nema signalizacije

Signalizacija koja je nesretne ljude trebala upozoriti da ulaze na opasnu zatvorenu cestu koja vodi do jezera jednostavno ne postoji. Pa tako ni rampa koja bi barem ublažila slijetanje automobila. Nesreća je, kažu mještani, bila samo pitanje vremena.

Iz policije doznajemo da vozačica nije bila pod utjecajem alkohola. Najavljuju daljnju istragu.  'Policijski službenici PU karlovačke izvršili su očevid, na tijelima preminulih bit će izvršena obdukcija, a naravno slijedi daljnje kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja okolnosti i uzroka ovog događaja', rekla je Tamara Grčić, glasnogovornica PU karlovačke..

A hoće li istraga obuhvatiti i traljav posao službe nadležne za signalizaciju na nepreglednim lokalnim cestama karlovačke županije zasad nije poznato.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene