Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blizu dječjeg pronađene bombe i mine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici osječko-baranjske Policijske uprave tijekom vikenda pronašli su veću količinu minsko-eksplozivnih sredstava, među kojima je dio pronađen blizu dječjeg igrališta u Osijeku.

U policijskom priopćenju za javnost ističe se kako su u mjestu Divošu službenici Protueksplozijskog odsjeka PU-a 27. listopada, na poziv građana, preuzeli 28 ručnih bomba M-75 i prevezli ih na sigurno mjesto.

Pročitajte i ovo Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada

Jučer su u Osijeku pokraj kontejnera za smeće u naselju Sjenjaku u blizini dječjeg igrališta pronađeni ručna bomba, 100 grama eksploziva TNT-a, dvije nagazne mine (tzv. paštete i dva upaljača. Minsko-eksplozivna sredstva preuzeo je policijski službenik Protueksplozijskog odjela.

U PU podsjećaju kako su u rujnu, uz ostalo, pronađena različita odbačena eksplozivna sredstva, uz ostalo, 1,15 kilograma eksploziva, dvije minobacačke mine, dva topnička zrna, tri raketna bacača, 11 ručnih bomba te pet tromblonskih, šest protupješačkih i jedna protuoklopna mina.

PU podsjeća građane da minsko-eksplozivna sredstva koja žele predati policiji ne donose sami u policijske postaje ili PU, već da o nakani predaje izvijeste na broj telefona 92. Nakon toga će policijski službenici u civilu i neobilježenim vozilom doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasna sredstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene