456338
456338
456338
456338
456338

UPLATIO JAMČEVINU Blažo Petrović platio šest milijuna kuna i izašao iz pritvora

  • , 08.11.2016., 12:15
  • Autor:
  • komentara

Blažo Petrović, pritvoren zbog sumnje da je utajio petnaestak milijuna kuna poreza, izašao je uz jamčevinu iz istražnog zatvora, doznaje se od njegove obrane.

 
 
 
 
Blažo Petrović (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Blažo Petrović (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Željko Žganjer, odvjetnik Blaže Petrovića, potvrdio je da je njegov branjenik u ponedjeljak izašao iz zatvora u Remetincu nakon što je uplatio jamčevinu od šest milijuna kuna.

Istražni zatvor Petroviću je određen 20. listopada, a on je i tada nudio jamčevinu za obranu sa slobode, no ona nije prihvaćena pa je u zatvoru zadržan kako ne bi utjecao na dokaze i svjedoke.

Državno odvjetništvo tvrdi da je Petrović, nakon što je njegova tvrtka, koja je također pod istragom, zaradila 75,7 milijuna kuna, novac preusmjerio na račun svoje druge tvrtke koja nije u sustavu PDV-a kako bi izbjegao plaćanje više od 15 milijuna kuna poreza.

Tužiteljstvo sumnja da je Petrović, potom, "prikrivena sredstva drugookrivljenog trgovačkog društva" kao pozajmice i gotovinske isplate isplaćivao sebi, supruzi drugim osobama i tvrtkama, ali i poduzeću čiju je zaradu prebacio kako bi utajio porez.

Sebi je navodno isplatio više od 6,27 milijuna kuna, svojoj supruzi 14,4 milijuna, "trećoj osobi" čak 36 milijuna kuna, povezanoj tvrtki preko 11 milijuna, a optuženom poduzeću 1,86 milijuna kuna, objavilo je Državno odvjetništvo.

Riječ je o još jednom slučaju koji je otkrio Samostalni sektor za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, tzv. porezni Uskok.

Petrović, u medijima nazivan kontroverznim poduzetnikom, i ranije je u više navrata optuživan za razna kaznena djela od višemilijunskih utaja, iznuda, prijetnji i protupravnih naplata, među ostalim, i na suđenju tzv. maloj mafiji, no nikada nije pravomoćno osuđen. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se