Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekoračili nužnu obranu

Blaževiću 13, Vukojeviću 7 godina za trostruko ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Antun Blažević i Darko Vukojević osuđeni su za trostruko ubojstvo u Slavonskom Brodu 2004. godine.

Blažević je osuđen na 13 godina, a Vukojević na sedam. U kazne im se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru. Sudsko vijeće na čelu sa sucem Zdravkom Majerovićem odlučilo je da su optuženi krivi jer su prekoračili nužnu obranu.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo

Ovo je već treće suđenje za ubojstvo Dragana i Željka Prgometa te Gorana Begića. Prvi put su osuđeni na 30 godina, potom je ta presuda poništena te je određena nova kazna. No, zbog proceduralnih razloga, suđenje je ponovljeno. Blažević i Vukojević su odmah odvedeni u pritvor, a njihovi odvjetnici najavili su žalbe.

'Vaše reakcije su bile prejake. Doista ste tu trojicu mladića izrešetali', rekao je sudac Zdravko Majerović. 'Mi smatramo da nije bilo prekoračenja nužne obrane nego se radilo o klasičnoj nužnoj obrani. Kazne u svakom slučaju smatram previsoko odmjerenim', zaključio je odvjetnik Antuna Blaževića, Davor Krtić.

Supruga Antuna Blaževića rekla je kako smatra da je kazna previsoka, na naznačila je da je zadovoljna s obrazloženjem suca. 'Totalno sam nezadovoljan! Očekujem od državnog odvjetništva da nešto još poduzme. Ako ne, idem ja dalje', rekao je Anto Progomet, otac Dragana i Željka. 'Mi više nemamo djece, to ih ne može vratiti. ovo je nepravda', dodala je njegova supruga i majka ubijene braće. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene