Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blagajnicu nožem u trbuh ubo 12-godišnji pljačkaš

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu nezapamćen slučaj pljačke uz teško ranjavanje. Pljačkaš koji je nožem u trbuh ubo blagajnicu ima samo 12 godina.

Osoblje marketa u Trondheimskoj ulici splitskog naselja Mertojak od jučer je u šoku. Pokušalo ih je opljačkati dijete. Nekoj nespretnoj dječjoj pljački možda bi se tek prijekorno nasmijali, ali ovo je bilo smrtno ozbiljno. Dan ranije obilazio je dućan i očito planirao napad.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen je Hrvat u Meksiku završio iza rešetaka: Kamenom razbio staklo banke Slika nije dostupna Nije imao sreće Pljačkaš blagajnici zaprijetio nožem, ona izvukla mačetu

Prema procjeni blagajnice sitni dječak nije imao više od 12 godina. Pružio je pet kuna navodno kupujući čokoladicu i čekao da žena otvori kasu kako bi zgrabio novac.

'Njegova desna ruka je bila u đepu. U trenutku kada je stisla blagajnu izvadio je nož i ubo je u trbuh', kaže Gordana Korda.

Blagajnica je stala zapomagati i bacila za malim pljačkašem košaru, a sreća je što je pred dućanom bilo ljudi pa je pobjegao. Zadobila je manju ubodnu ranu, no nakon liječničke intervencije dobro se osjeća.

Stanovnici Mertojaka su u nevjerici. 

Na maloljetničkom sudu kažu kako 12-godišnjak još ne podliježe nikakvim sudskim sankcijama, ako ga policija pronađe slijedi tek rad sa obitelji. Maloljetnicima se sudi tek od 14. godine, a takvih je na sudu kao na traci.

Split godišnje ima barem 200 slučajeva maloljetnih kriminalaca. Kakva budućnost čeka 12-godišnjaka iz ove priče?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene