Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražni zatvor

Bjelovarski liječnik uhićen zbog nesavjesnog liječenja: 'To je bolnica slučaj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi skandal oko bjelovarske opće bolnice. Bivši šef kirurgije i v.d. ravnatelja bolnice doktor Davorin Diklić uhićen je zbog sumnje da je nesavjesnim liječenjem počinio više teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi.

Bjelovarski liječnik uhićen je zbog sumnje da je zbog njegovih pogrešaka teško narušeno zdravlje pacijenata, a nekoliko njih i umrlo. Mjesec dana provest će u pritvoru zbog mogućnosti utjecanja na svjedoke. Nakon njegova uhićenja, u Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru je provedena dokazna radnja njegovog prvog ispitivanja.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu

Na istražnom ročištu branio se šutnjom. Njegova odvjetnica rekla nam je kako na zahtjev obitelji ne može davati nikakve izjave. Doktor Diklić bio je v.d. ravnatelja bjelovarske bolnice te šef kirurgije u vrijeme kad je bolnicom upravljao HSS u kojem je bio istaknuti član. Poznat je po sukobu s bjelovarskim kirurzima. Pacijenti su ga već prozivali za loše postupanje - no nijedan slučaj nije završilo sudskim postupkom.

>> Ostojić: Otići će nam najbolji liječnici, ali ostaju njihovi učenici

'On je kotirao kao izuzetno dobar kirurg koji je imao daleko više operacija nego ostali. Prema tome građani su ga cijenili a što je učinio, koje propuste to će dokazati istraga', rekao je Miroslav Čačija, predsjednik Upravnog vijeća opće bolnice Bjelovar.

Bjelovarska bolnica jedna je od onih koje će se sanirati po planu ministra Ostojića. 'Upravo slijedeći tjedan se imenuje novi sanacijski ravnatelj. Nažalost ta bolnica je bolnica slučaj već nekoliko godina. Jedan od njih je ovaj recentni slučaj', kaže ministar.

Liječnička komora provest će disciplinski postupak ako prijava dođe i na njihov stol. Doktor Diklić i ovako je u težoj situaciji nego običan građanin. 'Kod doktora postoji takozvana presumirana krivnja gdje mora onda taj doktor protiv kojega je podnesena prijava mora dokazati da nije počinio neku liječničku grešku', objašnjava Hrvoje Mingo iz Hrvatske liječničke komore.

Dokaže mu li se krivica, bjelovarski liječnik može dobiti od 3 do 12 godina zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene