Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zloporaba položaja

Bivši ravnatelj kninske bolnice osumnjičen da je bez natječaja zaposlio 33 osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnje da je zlorabeći svoj položaj ravnatelja kninske Opće bolnice "Hrvatski ponos" bez natječaja zaposlio 33 osobe, kninska policija je kazneno prijavila bivšeg ravnatelja Olivera Ojdanića.

PU šibensko-kninska ne navodi idenitet osumnjičenog, već samo da je riječ o 47-godišnjaku iz Knina kojega sumnjiči za niz kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno da je od početka 2008. do kraja 2012., koristeći tadašnji položaj i ovlasti u zdravstvenoj ustanovi u Kninu, bez javnog natječaja na neodređeno vrijeme zaposlio 33 osobe.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Na braniku Cure audiosnimke Plenkovića, on šuti, oglasio se HDZ: ''To je očajnička diverzija'' Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj''

Ravnatelj škole osumnjičen da je oštetio proračun za više od pola milijuna kuna

No, neslužbeno se doznaje kako je riječ o bivšem ravnatelju kninske bolnice Oliveru Ojdaniću, za kojega su mediji lani pisali da je pod kriminalističkom istragom zbog nezakonitog zapošljavanja 30-tak osoba u bolnici. To je tada potvrdio i sam Ojdanić, ali i naglasio kako je žrtva anonimne prijave njegovih političkih protivnika, s obzirom da je član kninskog HDZ-a.

Mediji su navodili i kako su mnogi od tada zaposlenih već neko vrijeme radili u bolnici na određeno vrijeme te da je bolnica za njima imala dugoročnu potrebu. Ravnatelj Ojdanić tražio je i suglasnost od resornog ministarstva i dobio je, ali za prijem u radni odnos nije raspisao natječaj, a morao je.

Ojdanić je dužnost ravnatelja obnašao do ljeta prošle godine, budući da je Vlada tada imenovala sanacijsku upraviteljicu bolnice te razriješila Upravno vijeće bolnice, na čijem je čelu bila kninska gradonačelnica Josipa Rimac. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene