Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Bivši gradonačelnik Zlatara osuđen na tri godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja isprava i povrede obveze vođenja trgovačkih i službenih knjiga na tri godine zatvora nepravomoćno je osuđen bivši gradonačelnik Zlatara Marijan Đurek.

Bivši zlatarski gradonačelnik Marijan Đurek nepravomoćno je danas u Zagrebu osuđen na tri godine zatvora jer je radi izvođenja građevinskih radova založio cjelokupnu gradsku imovinu, oštetivši pritom Zlatar za 23,7 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 5 Pokrenuta peticija Građevinskim radovima oštetili im kuće, građani su očajni: "Boravak u Zvijezdi je postao nemoguć i nesiguran" Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević Uz kadrovsku premetaljku Gradonačelnik neće predložiti proračun, ide se na izbore: "Vjerojatno smatraju da je došlo njihovo vrijeme"

Postane li presuda zagrebačkog Županijskog suda pravomoćna Đurek će Zlataru morati vratiti 23,7 milijuna kuna.

>> Zlatar: Đurekovi suoptuženici priznali krivnju

Sutkinja Tanja Pavelin Borzić je bivšeg HNS-ovog gradonačelnika proglasila krivim zbog zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja isprava i povrede obveze vođenja trgovačkih i službenih knjiga.

USKOK ga je optužio jer je kao gradonačelnik, od travnja 2005. do svibnja 2009., s još tri osobe protivno Zakonu o javnoj nabavi, mimo natječajnih uvjeta te krivotvorenjem natječajne dokumentacije, zaključio ugovore o izvođenju građevinskih radova.

Kako bi osigurao novac za kredite založio je nekretnine i poslovne udjele u gradskom vlasništvu. Time je, zaključio je sud, uzrokovao prezaduženost i blokadu gradskoga računa te oštetio grad za višemilijunski iznos.

Bivši zlatarski gradonačelnik ima pravo žalbe Vrhovnom sudu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene