Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Bivši članovi Mladeži HDZ-a osuđeni za premlaćivanje 18-godišnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog premlaćivanja 18-godišnjega Marka Jovkovića u jednome karlovačkom kafiću, na sedam mjeseci zatvora nepravomoćno su danas na Općinskom sudu osuđeni bivši članovi Mladeži HDZ-a Željko Goršić i Danijel Trupković, a Vladimir Vogrinc osuđen je na devet mjeseci zatvora.

Za događaje na parkiralištu tog kafića, gdje su lakše ozlijeđene još dvije osobe koje su spriječile Goršića i Vogrinca da ne pobjegnu prije nego što stigne policija, sudac Leon Kovačić priznao je nužnu obranu vozaču automobila Željku Goršiću uz obrazloženje da su osobe na parkiralištu postupile protupravno, što isključuje protupravnost Goršićeva postupanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ocijenili Plan 21 Mladež HDZ-a: Vladin program totalni je promašaj Slika nije dostupna Poražavajući rezultati Otkrili su kako sve varaju da bi došli do alkohola!

>> Suđenje bivšim članovima Mladeži HDZ-a

Čitajući presudu, sudac Kovačić rekao je kako sud smatra dokazanim da su okrivljenici bezrazložno i ničim izazvani Marku Jovkoviću nastojali nanijeti teške ozljede, u čemu nisu uspjeli, te ga dovesti u ponižavajući položaj s pretrpljenim strahom, u čemu su uspjeli. Udarajući Jovkovića po glavi i tijelu, slomili su mu nos, natukli glavu i ozlijedili gornju usnu, a samo zbog stjecaja sretnih okolnosti, nije teže ozlijeđen, rekao je sudac Kovačić.

Vogrincu otegotna okolnost što je ranije osuđivan za slična kaznena djela

Po obrazloženju, Vogrinc je dobio dva mjeseca dulju zatvorsku kaznu jer mu je otegotna okolnost bila ta što je već osuđivan za slična kaznena djela, zbog čega mu je danas sud produljio pritvor, a Goršić i Trupković su na slobodi do pravomoćnosti presude.

Sva su trojica do stegovne mjere brisanja iz članstva bili članovi Mladeži HDZ-a, a Trupković je bio i vijećnik Županijske skupštine. U međuvremenu je zbog nemilih događaja raspuštena i podružnica karlovačke Mladeži HDZ-a. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene