Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažni računi

Bivši čelnici Hypo-Leasinga terete se da su oštetili tvrtku za 18 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorica bivših čelnika Hypo-Leasing Kroatien (HLK) Drago Vidaković, Albert Modritsch, Marijan Šegota i Željko Rupić osumnjičeni su da su 2007. i 2008. plaćanjem lažnih računa oštetili tvrtku za više od 18 milijuna kuna.

Prvoosumnjičenog Marijana Šegotu tereti se da je kao vlasnik nekadašnjeg servisa za održavanje računala i izradu baze podataka Horvat, brisanog iz Obrtnog registra u srpnju 1999., ispostavljao lažne račune za nepostojeće informatičko-tehničke usluge Hypo-Leasing Kroatien u kojoj je bio izvršni direktor za logistiku.

Ostali osumnjičeni, Vidaković, Rupić i austrijski državljanin Modritsch su kao članovi Uprave te tvrtke znali su da je riječ o lažnim računima i fiktivnim poslovima, no svejedno su od 21. prosinca 2007. do 14. siječnja 2008. svojim potpisima odobrili plačanje računa te je na žiro račun obrta isplaćeno nešto više od 11 milijuna kuna, tvrdi državno odvjetništvo.

Trojicu hrvatskih državljana tereti se i da su od 10. prosinca 2007. do 15. studenog 2008. za fiktivne informatičko-tehničke usluge i nepostojeći najam poslovnog prostora isplatili 6,9 milijuna kuna jednoj vlasnici obrta. Sumnja se i da su Vidaković i Rupić od 8. ožujka 2007. do 14. srpnja 2007. jednoj tvrtki isplatili 45.649 eura, to jest oko 333.000 kuna za nepostojeći najam poslovnog prostora, to jest korištenje dvorane.

Od izvora bliskog istrazi neslužbeno se doznaje da je istražni zahtjev podnesen na temelju prijave upravo iz tvrtke HLK, čija je nova uprava 2008. nakon revizije utvrdila brojne nezakonitosti i to prijavila državnom odvjetništvu. Istražnim zahtjevom nije zatražen pritvor ni za jednog osumnjičenika. (Hina)

Pročitajte i ovo Policija traži ove ljude Od srpnja Jeste li ih vidjeli? Policija treba pomoć građana kako bi pronašla ove osobe Ilustracija šume iz koje su otuđene kamere Slučaj se istražuje Neobična krađa u šumi: Policija šokirana što je lopov otuđio

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene