Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krmpotić i Ivičić na obavijesnom razgovoru

Bivše šefove KIO Keramike privela policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Darka Krmpotića, bivšega većinskog vlasnika i direktora propale tvrtke KIO Keramika Orahovica, policija je danas oko 17 sati privela u prostorije PU virovitičko-podravske na obavijesni razgovor.

U policiji je završio i Božo Ivičić, bivši suvlasnik i šef financija KIO Keramike, koji je tvrtku napustio prije nekoliko godina, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poduzetnik iz Nikšića Otvorio tvornicu u Kini: 'U Crnoj Gori nema ljudi koji žele raditi' Slika nije dostupna Nakon 40 godina Picassova keramika pronađena u Uzbekistanu

Policija večeras nije htjela reći za što se sumnjiče bivši šefovi poduzeća koji su zadržani na obavijesnom razgovoru. Vjerojatno je riječ o slijedu kaznene prijave koju su sredinom ožujka protiv nepoznatih počinitelja podnijeli Sindikat EKN Hrvatske i Podružnica KIO Keramika Orahovica optužujući nepoznate u 22. točke i to za prezaduživanje tvrtke, pogodovanje i nelojalnu konkurenciju, plaćanje enormnih intelektualnih usluga i druge protuzakonite radnje zbog kojih je 460 radnika ostalo bez posla, piše Večernji.

Prezaduženo poduzeće KIO Keramika, koje ima nepodmirena kratkoročna i dugoročna potraživanja u iznosu višem od 600 milijuna kuna, imalo je transakcije i s HPB-om, državnim fondovima i poslovnim bankama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene