Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na zahtjev USKOK-a

Bivša blagajnica HDZ-a puštena iz pritvora: Postala pokajnica?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević puštena je u subotu 23. srpnja iz pritvora na zahtjev USKOK-a, potvrdio je večeras njezin odvjetnik Davor Cahun koji o njezinu stautsu zbog tajnosti postupka nije mogao govoriti.

Odvjetnik Cahun nije želio komentirati medijske napise da je bivša blagajnica HDZ-a nakon dvodnevne obrane u USKOK-u postala pokajnica

USKOK je protiv Branke Pavošević pokrenuo istragu zbog umiješanosti u aferu Fimi mediju, a tereti je za zloporabu položaja i ovlasti te udruživanje radi počinjenja kaznenog djela. Bivša šefica računovodstva HDZ-a s te je dužnosti smijenjena kada je revizija otkrila nepravilnosti. Osumnjičena je da je zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, šefom Carine Mladenom Barišićem te nekoliko šefova javnih poduzeća i ministara izvlačila novac iz državnih institucija i tvrtaka preko marketinške agencije Fimi medije po kojoj je afera i dobila ime.

Odluku o jednomjesečnome istražnom zatvoru 15. srpnja donijela je, na prijedlog USKOK-a, sutkinja istrage zagrebačkoga Županijskog suda Erna Dražančić, a Pavošević je puštena nakon osam dana .

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene