Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak suđenja u aferi HŽ-a

Biserka Robić: Sarićev iskaz je lažan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša direktorica HŽ-ove sestrinske tvrtke Agit Biserka Robić danas je, odgovarajući na pitanja USKOK-a, ponovno odbacila optužbe da je preko poduzeća kojemu je bila na čelu iz nacionalne željezničke kompanije izvučeno 3,7 milijuna eura.

U svojoj je obrani ponovila je da je Agit dobro poslovao i ostvarivao profit, a na pitanja USKOK-ovih tužitelja još je jednom ustvrdila da je iskaz njenog bivšeg suradnika i suoptuženika Andrije Sarića lažan. On je, među ostalim, USKOK-ovim istražiteljima priznao da je s ostalim optuženicima sudjelovao u izvlačenju novca iz HŽ-a te da je po nalogu Biserke Robić potpisivao fiktivne račune.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iznosi obranu Kobak: Nisam taknuo niti euro sa off shore računa Slika nije dostupna Donosimo snimku Sarićevog iskaza 'Kobak je rekao da će sve izgladiti s Kalmetom'

>> Suđenje za HŽ: Kobak se ne vraća u Remetinec

Suđenje se nastavlja sutra kada će Biserka Robić odgovarati na pitanja branitelja ostalih okrivljenika, nakon čega bi obranu trebao iznijeti i bivši direktor Željaznica Srbije Vladimir Vasiljević.

Kobak isto odbacio optužbe

Optužene, među kojima je i bivši predsjednik uprave HŽ-a Davorin Kobak, se tereti za zloporabu položaja i ovlasti te prikrivanje protuzakonito dobivenog novca. USKOK tvrdi da su od 2003. do 2008. na temelju lažnih faktura na račune četiriju off-shore kompanija u Austriji i BiH prebacili ukupno 3,7 milijuna eura od čega su čak 3,2 milijuna eura zadržali za sebe.

Prvooptuženi Kobak također je odbacio sve optužbe, kao i Sarićeve tvrdnje da je novac izvlačio za potrebe plaćanja provizije suradnicima iz susjednih zemalja, posebno iz BiH, preko kojih se prevozio željeznički teret. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene