Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traga se za drugim planinarom

Biokovo: U nepristupačnom dolcu spašena 75-godišnja planinarka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici HGSS-a iz Makarske i Splita, dežurna letačka ekipa HGSS-a te helikopter i posada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pronašli su u jednom nepristupačnom dolcu 74-godišnju planinarku.

Ujedno su locirali i počeli spašavati 75-godišnjeg planinara. Pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić priopćio je da je su pronašli planinarku i iz nepristupačna dolca izvukli je do ceste, ali da je ona bila dehidrirana i potpuno dezorijentirana i nije mogla dati informacije o drugom starijem planinaru .

Pročitajte i ovo Ilustracija Na visini od 2900 metara Topljenje ledenjaka otkrilo tragičnu stranu Alpa: Pronađeno tijelo planinara koji je nestao prije više od 20 godina Mount Everest Tragedija Popeo se na planinu i umro: Odlazak planinara koji je čak 10 puta osvojio Mount Everest

Potraga je nastavljena i na zemlji i iz zraka te je u 12,15 iz helikoptera locirana pozicija i izgubljenog planinara. U tijeku je njegovo spašavanje, a spasitelji će se spustiti do njega iz helikoptera i zbrinuti ga. Prema opažanjima planinar je živ, ali će se njegovo zdravstveno stanje utvrditi nakon spašavanja.

Dvoje planinara starije dobi nestali su jučer na području između Vrgorca i Živogošća , a u večernjim satima rastali su se na vršnom grebenu Biokova u blizini vrha Velika Kapela, visokoga 1157 metara.

>> HGSS tražio Mađare po Biokovu, a oni mirno spavali u kampu

Pročelnik Prizmić izvijestio je da su jutros oko 9 sati primili dojavu da se dvoje planinara starije dobi nisu vratili s Biokova, a treći član grupe uspio se je spustiti u dolinu i zatražiti pomoć.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene