Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska tjeralica

BiH: Štetiću određen ekstradicijski pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud Bosne i Hercegovine odredio je ekstradicijski pritvor Radovanu Štetiću, koji je na temelju tjeralice što ju je za njim raspisala Hrvatska uhićen u Mostaru, potvrdila je u četvrtak glasnogovornica tog suda Manuela Hodžić.

"Štetiću je na ročištu održanom u srijedu određen ekstradicijski pritvor koji može trajati do 3. siječnja 2015. godine", kazala je Hodžić.

Pročitajte i ovo Potres kod Banja Luke Nema mira Tlo se ponovno treslo u susjedstvu: "Ljuljalo je brzo, desetak sekundi" Potres u BiH Još jedan Opet se zatreslo tlo u blizini Hrvatske, građani javljaju: “Bio je kratak, ali intenzivan“

Riječ je o uobičajenom postupku u ovakvim slučajevima što znači da se od države koja je raspisala tjeralicu očekuje da pravosudnim tijelima u BiH dostavi dokumentaciju nužnu za donošenje odluke o izručenju.

Štetić je zbog prijevara u Hrvatskoj osuđen na tri godine zatvora, a povezuje ga se i s Josipom Klemmom, vlasnikom tvrtke "Klemm security", jedne od najvećih zaštitarskih tvrtki u Hrvatskoj, u aferi u kojoj je pronevjereno 3,2 milijuna kuna.

FOTO Josip Klemm: U svom srcu znam da nisam kriv

Štetića se sumnjiči da je pronalazio ljude koji su osnivali razna trgovačka društva, a njima bi "Klemm security" potom isplaćivao novac za fiktivne usluge kojega bi mu Štetić potom vraćao.

Zagrebački Županijski sud u travnju ove godine odredio je istražni zatvor, a kao razlozi su, osim bijega, navedeni i mogući utjecaj na svjedoke te opasnost od ponavljanja djela.

Kako Štetić nije bio dostupan policiji i sumnjalo se da je u bijegu, za njim je nakon odluke o istražnom zatvoru raspisana i tjeralica.

Riječ je o osobi koja se u više navrata spominjala u stupcima 'crne kronike'. Još početkom prošlog desetljeća povezivalo ga se s tzv. zagrebačkom zločinačkom organizacijom, a krajem prošle godine se s Uskokom nagodio na trogodišnju zatvorsku kaznu zbog optužbi da je vodio skupinu koja je prijevarama i krivotvorenjem isprava zaradila tri milijuna kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene