Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri godine

Bez rudarske koncesije eksploatirala kamenolom na Ugljanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
39-godišnjakinja je, trogodišnjim eksplotiranjem 46,200 metara kubnih kamena, sebi pribavila milijun i 386,000 kuna.

Zbog sumnje da je dulje od tri godine nezakonito eksploatirala kamenolom Sutomišćica na otoku Ugljanu zadarska policija kazneno je prijavila 39-godišnju direktoricu jedne tvrtke koju se sumnjiči da je oštetila državni proračun za gotovo 1,4 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Kamenolom nakon niza prosvjeda Vrsinjani na korak do pobjede, ne odustaju od zahtjeva: "Puštate žohare u naše selo. Vi ste Vrsinjanin, Davore, Vrsinjanin, i sramite se!" Benjamin Netanyahu Ne odustaje Netanyahu o rješenju s dvije države: Izrael će zadržati vojnu kontrolu nad palestinskim teritorijima

Osumnjičenu se tereti da je u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog poduzeća od početka 2006. do sredine travnja prošle godine iz kamenoloma na otoku Ugljanu, bez rudarske koncesije, protupravno eksploatirala 46.200 metara kubnih tehničko-građevnog kamena.

Na taj je način, tvrdi policija, sebi nezakonito pribavila, a državu oštetila za milijun i 386.000 kuna. Osumnjičena je kazneno prijavljena za protupravnu eksploataciju rudnog blaga. Po Kaznenom zakonu, ako je nezakonitom eksploatacijom počinjena velika šteta i pribavljena velika protupravna korist predviđena je kazna od jedne do osam godina zatvora. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene