Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život iznad mogućnosti

Banke je pljačkala jer nije mogla plaćati 'gomilu' dugova i kredita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta u srijedu su dovršili kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakinjom zbog osnova sumnje da je počinila tri kaznena djela razbojništva i to u poslovnici banke u Sesvetama, u Zagrebačkoj i to 9. kolovoza i 11. studenog prošle godine te u poslovnici banke na Laništu 3. kolovoza ove godine.

Ukupna šteta iznosi oko 200.000 kuna, no čini se kako se u sve to 45-gošnjakinja upustila da bi vratila dugove. Pljačke je počinila plinskim pištoljem. Kako piše Večernji list, kada je kupila pištolj, objasnila je nakon uhićenja, trebao joj je radi zaštite jer je imala ugostiteljski obrt u Dubravi. Osim toga, unajmila je ugostiteljski objekt u Domu zdravlja u Sigetu, kao podnajam Doma zdravlja Centar. Posao nije dobro išao, nagomilali su se dugovi i svoj je 'problem' odlučila riješiti pljačkom banaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Hoće li biti problema? Dugovi prema veledrogerijama ponovno narasli: Pogledajte o kojem iznosu je riječ Starački domovi u dugovima - 4 Kako dalje? Hoće li doći do povećanja cijena domova za starije? "Ti minusi su se dogodili zbog velikog, značajnog porasta cijena, režija i namirnica"

Obiteljsku kuću, koju je policija u cijelosti pretražila, ali nije našla ni lipe ukradena novca, sagradio je još šezdesetih godina svekar pljačkašice. Od tada se kuća nekoliko puta renovirala, a zadnji puta prije četiri godine, kada su postavljeni novi krov i prozori.

>> Ona je pljačkala banke po Zagrebu! Ukrala gotovo 200.000 kuna!

Uz obnovu kuće obitelj je prije 18 mjeseci kupila vikendicu i vinograd u Zagorju, a nedavno su kupili i novi automobil. Uz njega imaju i terenac, skuter i quad. Da bi si to priuštili, podigli su nekoliko kredita koje nisu mogli vraćati, zbog čega im je prijetila ovrha.

Zato što nije koristila vatreno oružje, nego plinski pištolj, kako piše Jutarnji list, prijavljena je za blaži oblik kaznenog djela razbojništva.

Kako doznaje list, osumnjičena žena nakon uhićenja nije pokazivala preveliko kajanje i žaljenje zbog učinjenog. Sve je priznala istražiteljima, a pritom se navodno držala kao da je to bila prisiljena napraviti. 'Od novca iz banke stvarno sam plaćala dugove za najam i porez', rekla je osumnjičena, a ta njezina izjava našla je potvrdu i u uplatnicama iz razdoblja nakon pljačke banke.

Nadležna sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda odredila joj je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene