Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Određen pritvor uhićenim djelatnicima Raiffeisen banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Mario Kovač nakon ispitivanja okrivljenika donio je danas rješenje o provođenju istrage protiv troje djelatnika osječke podružnice Raiffeisen banke, koje se tereti da su banku oštetili za 12 milijuna kuna, te protiv četvrtog osumnjičenika koji je u bijegu.

Pročitajte i ovo PR Oglas Učinite snove mogućima uz lakoću digitalnig bankarstva Ilustracija Prevaren u Puli 80-godišnjak očekivao nasljedstvo od dalekog rođaka, pa ostao bez više desetaka tisuća eura

Istražni sudac je protiv svih okrivljenika odredio pritvor u trajanju od mjesec dana, priopćeno je iz osječkoga Županijskog suda. 

Rješenje o provođenju istrage doneseno je zbog osnovane sumnje da su osumnjičeni djelatnici banke - prvookrivljeni 27-godišnji L.Đ. , drugookrivljena 48-godišnja M.K. i trećeokrivljena 48-godišnja Đ.B. - počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. 

Četvrtookrivljeni 30-godišnjak koji je u bijegu, a čiji je identitet
poznat, osumnjičen je za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti te za krivotvorenje isprava. 

>> Otkriven identitet bankara pljačkaša

>> Policija objavila fotografije osumnjičenog za pljačku računa u RBA

U istražnom je zahtjevu osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) utvrdilo postojanje osnovane sumnje da je, na poticaj 30-godišnjeg osumnjičenika, tijekom rujna 2007. u Osijeku, između njega te prvoosumnjičenika, drugoosumnjičene i trećeosumnjičene, koji su svi djelatnici banke, stvoren dogovor da sa žiroračuna tvrtke, čiji je osnivač inozemna pravna osoba, na temelju krivotvorene dokumentacije, neovlašteno podignu 12 milijuna kuna.

Na temelju toga dogovora osumnjičeni 27-godišnjak je u bazi podataka banke utvrdio podatke o osobama ovlaštenima za raspolaganje novčanim sredstvima, a 30-godišnjak je pribavio krivotvorenu putovnicu na ime osobe ovlaštene za podizanje novca s tog računa i predao je za sada nepoznatoj osobi, koja je u poslovnici banke u Osijeku zatražila od drugoosumnjičene i trećeosumnjičene isplatu 12 milijuna kuna.

Iako svjesne da nije riječ o ovlaštenoj osobi, one su obje, prema ranijem dogovoru, mimo pravila o poslovanju banke odobrile isplatu navedenog novca nepoznatoj osobi.

Time je, na štetu banke, prvoosumnjičeniku, četvrtoosumnjičeniku i nepoznatoj osobi pribavljena protupravna imovinska korist od 12 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene