Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđen na tri i pol godine

Bandu za nove pljačke našao dok je čekao suđenje za Finu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gdje naći ljude za neku novu pljačku, vjerojatno je prije nekoliko godina razmišljao Grgo Crnković (39), u tom trenutku optuženik za krvavu pljačku Fine u rujnu 2005. kada su ubijena dva zaštitara Sokol Marića.

 I odgovor se nametnuo sam od sebe – u zatvoru. Crnković, u tom trenutku smješten iza zidina Remetinca, ondje je upoznao Antonija Vujića (29), koji je bio na izdržavanju kazne. Jedno su se vrijeme družili u zatvoru, a kada je Crnković izišao, jer je oslobođen u slučaju Fine, s Vujićem je razmijenio broj telefona. Kako je kasnije na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočio Vujić, Crnković ga je nazvao poslije godinu dana. Pao je dogovor – orobit će mjenjačnicu, a u poslu će im se pridružiti i Miro Rihter (43). Zbog tog 'posla', koji su, prema optužnici, njih trojica odradila lani u travnju, sva su trojica osuđena na zagrebačkom Županijskom sudu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Više je osoba napalo sirotu ženu na autobusnoj stanici u Zagrebu: Ukrali su joj ruksak Ilustracija napadnutog dostavljača hrane Jedan lakše ozlijeđen U Zagrebu dva napada na dostavljače hrane

Crnković je dobio tri i pol godine zatvora, a još ga čeka i ponovljeno suđenje za krvavu pljačku Zabe na Drvinju. Vujić je osuđen na tri godine i 10 mjeseci zatvora, a Rihter na dvije i pol godine. Sva su trojica već upućena na izdržavanje kazne te vlasniku mjenjačnice Eko Derežić moraju ukupno vratiti 568.585 kuna. Toliko novca, naime, od opljačkanih 704.057 nije nađeno.

Prema optužnici, razbojništvo su počinili 10. travnja lani na Bukovačkoj cesti 25. Prije toga su nekoliko dana promatrali mjenjačnicu, a Crnković je bio taj koji je dojavio da dolazi vlasnik mjenjačnice Boris Derežić. Vujić i Rihter zaskočili su njega i njegovu djelatnicu, ukrali su im novac te su ih zaključali i pobjegli. Policija ih je našla nakon desetak dana, a sva su trojica na sudu priznala krivnju.

Vujić je iskazivao kako prvo nije htio ići u razbojstvo, no na Crnkovićevo je nagovaranje pristao jer je bio bez posla.

'Iako sam slao puno molbi, nisam uspio dobiti posao. Grga me na to nagovorio, a sada se kajem zbog svega',  kazao je Vujić. Crnković je priznao da je počinio razbojništvo, kazavši tek da ne zna zašto je to učinio, dok je Rihter ustvrdio da je u sve ušao zbog dužničkog ropstva u koje su ga natjerali kockarski dugovi. (Agencija Vlm)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene