Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Navijači danske rukometne reprezentacije

Autobus pun danskih učenika sletio s ceste, 16 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros u Istri, na cesti Bale-Sošići, iz još neutvrđenih razloga autobus danskih registracijskih oznaka koji je prevozio učenike, navijače danske rukometne reprezentacije koja igra u Poreču, sletio je s ceste i prevrnuo se na bok. Nitko od djece nije teže ozlijeđen. Policija obavlja očevid nakon kojeg će se znati više informacija.

Šesnaestero djece je ozlijeđeno i prevezeni su u pulsku Opću bolnicu. Mladi Danci su dopuvali u iIstru kako bi bodrili svoju rukometnu reprezentaciju koja igra utakmice u Poreču. Preostali su zbrinuti u školskoj sportskoj dvorani u Balama gdje im pomoć pružaju vatrogasci i liječnik iz Bala. Uglavnom su to djeca od 14 i 15 godina. Vatrogasci iz Bala su prvi došli na mjesto nesreće i odmah preuzeli brigu o danskim učenicima.

Pročitajte i ovo Nesreća u Njemačkoj Sve službe na terenu FOTO/VIDEO Objavljene snimke s mjesta strašne nesreće u Njemačkoj: Prevrnuo se Flixbusov autobus, najmanje je pet osoba poginulo Miro Bulj OPASNOST NA CESTI Bulj pisao Plenkovićevu ministru: ''Butkoviću, je li Vas sramota da našu djecu prevoze 30 godina stari autobusi, stariji od Biblije?''

Više mladih Danaca ima obloge za led i vidljive posjekotine, a moguće je da će ih još nekoliko biti prevezeno u bolnicu. Vozač danskog autobusa je rekao da mu je iz suprotnog smjera dolazio autobus te da je, kada se malo izmaknuo, zahvatio kotačima zemlju, proklizao i izletio s ceste.

'Dobro smo prošli, srećom smo svi živi'

'Spavali smo, probudilo nas je prevrtanje autobusa, strašno je bilo... Ne znam kako se sve dogodilo. Mi smo svi iz Randers Elite Sport Collega i došli smo navijati za rukometnu reprezentaciju. Dobro smo prošli, srećom smo svi živi', rekao je jedan od ozlijeđenih mladića za Barkun. O nesreći je obaviješteno Veleposlanstvo Danske.

Pročelnica Bala Zdenka Vratović je rekla da su djeca uglavnom dobro, iako su u šoku pa mnogi plaču i zovu kućama. Izjavila je kako se čini da se autobus prevrnuo i nastavio kliziti što mora da je bilo strašno.

Protiv vozača autobusa slijedi podnošenje Optužnog prijedloga zbog kršenja propisa iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama nadležnom prekršajnom sudu u Rovinju, priopćila je PU istarska. Vozač autobusa podvrgnut je alkotestiranju te je nakon provedenog ispitivanja utvrđeno je da nije bio pod utjecajem alkohola.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene