Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priče iz svlačionice

'Ako ga sad ne maknu, svi moramo van iz nogometa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kaznena prijava mlade sportašice zatresla je nogometnu mrežu. Sve što se odigravalo na euro kvalifikacijama ženske nogometne reprezentacije izlazi na vidjelo. Da je, navodno, seksualno napastuje jedan od visokih članova HNS-a zabilježila je mobitelom, a onda prijavila i policiji.

Čim je za HNS itekako skandalozna vijest odjeknula, prozvani čelnik javio se u hrvatsku kuću nogometa. Od novinara se skriva, a preko glavnog tajnika šalje poruku. 'Odbija bilo koji oblik ovakve prijave', rekao je Zorislav Srebrić, glavni tajnik HNS-a. Objašnjenje je dao i policiji. Djevojka nije punoljetna, pa je zbog njezine zaštite, kriminalističku obradu preuzeo odjel za maloljetničku delikvenciju u Virovitici. 'Meni je to šok, strašno!', rekla je Marija Matuzić, Maca Maradona, iz ženskog nogometnog kluba Dinamo. Sličnih priča u svojoj 38-godišnjoj karijeri, legendarna Maca Maradona u ženskim se svlačionicama naslušala. No, zbog straha, kaže, ugledni HNS-ovac, nikad do sada nije prijavljen. 'Ako kažu roditeljima, da neće moći u reprezentaciju, prestrašile su se, jer su mlade, 15, 16 godina, boje se reći', kaže Maca Maradona.

Pročitajte i ovo Humanitarna pomoć - 4 Zemlje suspendirale pomoć Skandal trese UN: Zaposlenici Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama pomagali militantima Hamas Ilustracija Izvijestio Vatikan Poljski biskup podnio ostavku zbog skandala s orgijama: Sve je otkriveno nakon što je muška prostitutka kolabirala

>> HNS-ovac prijavljen zbog napastovanja nogometašice

Imao zaleđe?

Iako je pritužbi i primjedbi navodno već bilo, zbog zaleđa u matičnoj kući, tvrdi Maca, sve se zataškavalo i guralo pod tepih: 'On misli da je on vladar, ima štangu od Srebrića, on njemu drži štangu. Ako ga sad ne maknu, i ako im to nije dovoljno, svi se moramo pokupit iz nogometa, i to sve treba raspištoljiti!' 'On je iskazao određenu aktivnost u sve vrijeme svoga mandata, a da se radi o pojedinoj podršci, ne', brani se Srebrić. Za njih seks afera za sada ne postoji. Pokaže li se da su itekako neugodne optužbe istinite, a dokazi čvrsti, pokrenut će disciplinski postupak. Prvi korak su učinili, zabranili mu da kao vođa delegacije vodi djevojke u Srbiju, na sutrašnju nogometnu utakmicu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene