Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AKCIJA HELIOS NA PAGU

'Obrađeno' više od 1000 partijanera, uhićene i tri osobe sa tjeralice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Pagu je od 24. lipnja do 31. kolovoza 2016. godine provedena operativna akcija ¨Helios¨, u kojoj su ostvareni zadovoljavajući rezultati, prvenstveno po pitanju zlouporabe i ulične redukcije ilegalne ponude droga, ali i u smislu unaprjeđenja opće sigurnosti građana i gostiju tijekom turističke sezone na ovom otoku.

Izvršena je 1.601 zapljena različitih vrsta droga, u kojima je zaplijenjeno 1.728,34 grama marihuane, 793,6 grama hašiša, 5.462,5 komada ectasyja (MDMA), 370,99 grama kokaina, 409,95 grama MDMA, 227,08 grama ketamina, 18 ml GHB, 58 ¨listića¨ LSD-a, 226,96 grama amfetamina i 48 tableta heptanona.

Pročitajte i ovo Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima Ilustracija upozorio RASFF U proizvodu iz Hrvatske otkriven veoma zarazan virus: Reagirao europski sustav za brzo uzbunjivanje

Policijski su službenici protiv 82 osobe podnijeli 72 kaznene prijave za 156 kaznenih djela.

Konkretnije, riječ je o 51 kaznenom djelu neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanja trošenja droga, o 26 kaznenih djela krivotvorenja isprave i isto toliko prijevara, 19 krivotvorenja novca, 14 teških krađa i jednoj krađi, četiri iznude, tri prisile prema službenoj osobi i tri računalna krivotvorenja, dvije prijetnje i dva napad na službenu osobu te po jednom kaznenom djelu oštećenja tuđe stvari, protuzakonitog oduzimanja slobode i trgovanja ljudima.

Podnesena su i 1.172 obvezna prekršajna naloga, dok je nadležnom Prekršajnom sudu u Pagu podnijeto 207 optužnih prijedloga za počinjene prekršaje.

U akciji su uhićene i tri osobe za kojima je bila raspisana tjeralica.

Uz koordinaciju Ravnateljstva policije, u akciji su sudjelovali policijski službenici više policijskih uprava, koji su suzbijanje nezakonitih aktivnosti provodili samostalno ili u suradnji sa službenicima drugih nadležnih ministarstava, prvenstveno Ministarstva financija.

Akcija Helios treća je u nizu operativnih akcija koje se tijekom ljetnih mjeseci provode na otoku Pagu, vrlo popularnom turističkom odredištu mlađih osoba iz svih krajeva svijeta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene