Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Mali maestro"

"Afera peka": Bivši šef fonda za privatizaciju oslobođen četvrti put da je primio mito

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivan Gotovac četvrti put je oslobođen na suđenju u tzv. "aferi peka".

Bivši potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivan Gotovac i poduzetnik Svjetlan Stanić na zagrebačkom Županijskom sudu oslobođeni su optužbi za korupciju na suđenju u slučaju "mali maestro", u medijima poznatom i kao "afera peka".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje Dragi Tadiću Tvrde da nisu podmičivali suce, dogovarali su partiju pokera Slika nije dostupna Bio član Upravnog odbora HFP-a Čobanković na sudu

U siječnju su na zagrebačkom Županijskom sudu na početku četvrtog suđenja kao i ranije Gotovac i Stanić ponovili da nisu krivi za korupciju u slučaju u kojem se pravomoćna presuda čeka skoro deset godina. Gotovac je u lipnju 2007. godine bio uhićen s nekoliko bivših čelnika HFP-a u antikorupcijskoj akciji 'Maestro'.

Obojica su od početka poricali optužbe da je Gotovac Staniću davao informacije kako bi mu omogućio da mimo tržišne utakmice i pod što povoljnijim uvjetima stekne dionice Dalmacijavina i splitskoga hotela "Bellevue" u vlasništvu HFP-a. Stanić mu je za uzvrat navodno ponudio novac za trgovanje na burzi, a obećao mu je i zaposlenje nakon odlaska s dužnosti u Fondu.

Tužiteljstvo je tvrdilo i da je Stanić kao mito Gotovcu poklonio peku, ljetovanje na svojoj jahti i putovanje u Monte Carlo, no sud je na posljednjem suđenju zauzeo stav da je riječ o poklonima dvojice obiteljskih prijatelja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene