Obavijesti Video Pretražite Navigacija

63-godišnjeg svećenika uhitili zbog pedofilije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski službenici Primorsko-goranske županije priveli su u srijedu svećenika D. Lj. zbog osnovane sumnje da je počinio pet kaznenih djela 'bludne radnje' nad dječacima od 10 do 12 godina.

Naime, policija je, u koordinaciji s nadležnim Državnim odvjetništvom u Rijeci, dovršila kriminalističku obradu nad 63-godišnjim svećenikom iz Banjola na otoku Rabu odnosno iz Krčke biskupije, zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela iz članka 193. stavka 2. Kaznenog zakona.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u Španjolskoj Svećenik optužen da je s dečkom prodavao Viagru: Ponuđeno mu je psihološko i duhovno vodstvo Ilustracija Uhićeni su Četvorica dječaka silovala mladu ženu ispred trgovine, najmlađi ima samo 12 godina

Po završetku kriminalističke obrade, svećenik je priveden u istražni centar Županijskog suda u Rijeci.

Kako doznajemo, svećenik je ranije radio na otoku Krku s kojeg je, zbog sličnih pedofilskih problema prebačen u Novalju na otoku Pagu, otkuda je došao raditi u Banjol na Rabu.

Voditelj ureda za odnose s javnošću Riječke nadbiskupije Danijel Delonga prenio je poruku riječkog nadbiskupa mons. Ivana Devčića, u kojoj on ističe kako Crkva bez zadrške osuđuje takve događaje.

Ako se dokažu sumnje protiv ovog svećenika - može se reći da je riječ o iznevjerenju službe i svih normi ljudskog ponašanja, rekao je Delonga prenoseći riječi mons. Devčića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene