Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se akcija

Niti jedan predmet pronađen u najvećoj potrazi nije Antonijin!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HGSS je pronašao nekoliko sumnjivih predmeta koje je policija analizirala i utvrdila da se niti jedan ne može dovesti u vezu s Antonijom. Potraga je završila u 20.30.

Čini se čudnim da se nakon nekoliko dana vrši pretraga gdje je sve i počelo. Poznato je da se smatra kako je nestala osoba u jednom danu udaljenija pet kilometara te se tim tempom potraga i širi dalje. 'Tu smo nastavili pretragu jer informacije diktiraju tempo našeg rada. Potraga je počela oko Karlovca, no nitko nam ne garantira da je mobitel bio s Antonijom. Daljnji slijed informacija nas je doveo do toga da smo morali obraditi Petrovo polje i okolicu. To smo mogli i prvi dan, ali plan akcije je takav', kazao je pročelnik GSS stanice Šibenik Anton Vukičević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednik sindikata vozača: 'Poznajem tog vozača, imao je financijskih problema' Slika nije dostupna Slučaj nestanka Antonije Bilić Policija pronašla veliki broj tragova, čeka se nalaz vještaka

Usred najveće pretrage terena ikad poduzete u Hrvatskoj policija je blokirala dva sela. Policija je blokirala i selo Čenići nadomak Knina. Kako doznajemo, pronađeno je žensko donje rublje. Tu se radi o staroj napuštenoj kući te su pozvani vatrogasi kako bi izvuli vodu iz gusterne. Kako doznajemo vatrogasci se spustili u gusternu na koju je pas reagirao, no unutra nisu pronašli ništa. Potraga je krenula dalje.

Policija je prethodno blokirala selo Otavice te se navodno vještači sumnjivi materijal. Nakon više od dva sata policija je ukinula blokadu Otavica.

U potrazi se nalazilo stotinjak pripadnika GSS-a, tridesetak civila te nekolicina pasa tragača. Pretražuje se golemo područje od Drniša Prema Splitu, a potraga se najviše koncentrirala na područja uz cestu. GSS-ovci su u potrazi koristili i termo kamere, kako bi bili posve sigurni da su provjerili i ono što golim okom ne vide.

Policijski profesionalci iz minute u minutu znaju kako napreduje potraga za Antonijom Bilić. Dosad su zaprimili 103 informacije o fotocrtežu. Obradili su ih 90 posto. Ništa nije dovelo do tražene osobe. Ali ne odustaju. Provjerava se svaka informacija i svatko ima svoj zadatak.

'Radni dan izgleda da prvo proanaliziramo što se odradilo od onog predviđenog i da vidimo što će se raditi danas, koje su informacije došle, koliko od tih informacija je odrađeno, koje su još u radu i što bi još trebali odraditi', rekao je načelnik Sektora uprave krim policije Predrag Brkopac. Potraga za Antonijom nakon Australke Britt Lapthorne jedna je od najmasovnijih u Hrvatskoj. Svi su uključeni, a od jučer policija traži i međunarodnu pomoć susjeda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene