Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

On je nova zvijezda hrvatskog slikarstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako većina slikara pravo priznanje, umjetničko i financijsko doživi tek u poznim godinama, to ne vrijedi za Zlatana Vehabovića. Tek mu je 31 godina, a u njegovim slikama mogli su uživati u Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, ali najčešće ipak u SAD-u. Osim što ih mnogi žele u svojim domovima, osvojio je i brojne nagrade.

Kistovi, boje i olovke od malih su nogu fascinirale Zlatana. No, tek je u pubertetu to počeo ozbiljnije shvaćati. 'Nisam to pretjerano ozbiljno shvaćao da se uopće s tim da izvesti nešto i da to postoji kao neko legitimno zanimanje', kazao je Zlatan.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina" Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti''

Srećom, odlučio je biti slikar. Dokazuju to brojne izložbe po svijetu, a i to da većinu djela prodaje preko bare - u New Yorku. 'Najveći kompliment koji ja kao autor mogu dobiti je to da nakon što ja završim sliku, da to netko želi imati', kazao je.

>>Za njega znaju od Japana do New Yorka - on je Bolja Hrvatska!

Mnogi ga smatraju novom hrvatskom slikarskom zvijezdom, a prijatelji se, naravno, slažu. 'Apsolutno se slažem s tim, svaki pravi umjetnik mora u svom nekakvom opusu rasti, to se kod Zlatana vrlo jasno vidi, nema tu dileme', kazao je Zlatanov prijatelj Damir Žižić.

Zlatan svakodnevno vrijedno radi, ali nažalost ne pred kamerama. No, ne vjeruje u hiperprodukciju i naslika tek desetak slika na godinu. 'Pokušavam što više energije i pažnje upucati u tu jednu stvar i onda to traje, to traje dosta dugo vremena, za jednu mi treba nekad i po dva mjeseca', kazao je Zlatan.

Od brojnih nagrada, najviše ga je razveselila ona Međunarodne udruge kritičara povijesti umjetnosti. 'Laska čuti i nikada, začuđujuće, ne dosadi čuti kompliment, ali ne zanosim se ja nešto puno s tim', kazao je Zlatan.

Uz sve obveze pronalazi vremena za organizaciju umjetničkih programa za studente i djecu s cerebralnom paralizom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene