Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upoznajte Maju

Kad uspješna znanstvenica zapleše step

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maja Pučić Baković oduvijek je znala da u životu želi raditi nešto što ne radi velik broj ljudi.

I tada je otkrila – molekularnu biologiju. Sama je opisuje kao nešto što nije vidljivo golim okom, ali određuje sve što se može vidjeti. Na zagrebačkom PMF-u Maja je diplomirala prije četiri godine. Ovu 29-godišnju diplomiranu inžinjerku biologije od titule doktorice znanosti dijeli još svega koji mjesec.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

Kao znanstvena novakinja u laboratoriju provodi i po 12 sati, usavršavala se u cijelom svijetu, a dobitnica je i nagrade za najboljeg mladog znanstvenika. Maja je i dio tima koji je zaslužan za otkrivanje novog biomarkera za jedan od podtipova dijabetesa. Zahvaljujući njima, ispravljena je pogrešna dijagnoza za više od deset osoba.

Već godinama, Majin hobi je irski step, a kako to izgleda kada uspješna znanstvenica obuče step cipele, pogledajte danas u rubrici Bolja Hrvatska u Dnevniku Nove TV u 19:15.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene