Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglas

Black Friday je pred vratima: pripremite se i osigurajte da znate prepoznati najbolje ponude

PR
PR Foto: PR
Black Friday za većinu dućana i online shopova već neko vrijeme više ne označava jedan dan već tjedan, a za brojne i cijeli mjesec. Prošlost ovog poznatog shopping dana je zanimljiva i dugotrajna.

Za milijune ljudi diljem svijeta, Black Friday predstavlja jedno – period koji označava početak shoppinga pred praz7nika kada se svi nadaju pronaći božićne poklone, a i pokoju stvarčicu koja im treba, na povećem popustu. No, ovaj dan ima čak dvije konotacije nevezane uz shopping.

Wall Street i tržište zlata

1869. godine dva zaposlenika Wall Streeta – Jay Gould i Jim Fisk pokušali su, kupnjom ogromnih količina zlata, destabilizirati cijenu ovog dragocjenog metala. U petak, 24. rujna, intervencija tadašnjeg američkog predsjednika Ulyssesa S. Granta spriječila je njihov plan, što je dovelo do velikog pada tržišta dionica i samim time prouzročilo bankrot tisuća američkih građana.

Velike gužve u Philadelphiji

Prema nekim izvorima, pojam „Black Friday“ potječe iz 1960-tih iz Philadelphie. Tamošnja je policija bila u pripremi i strahovala od dana kada su ulice bile zakrčene motoristima i brojnim turistima koji su nakon Dana zahvalnosti tražili dobre ponude i popuste, a često išli i na utakmicu vojske i mornarice. Policajci su taj dan prozvali Black Friday, a najveći maloprodajni lanci u Philadelphiji pokušali su, neuspješno, preimenovati dan u Big Friday kako bi se odmaknuli od „negativnog“ imena.

Prodaja koja „spašava“ godinu

Teorija da je pojam Black Friday kada su kompanije tako obilježavale dan koji bi ih vratio iz crvenog (financijski gubitak) u crno (financijski dobitak) nije točna. Ali, priča o toj teoriji se proširila 1980-ih i tada je Black Friday počeo dobivati na dodatnom značaju i povećanju prodaje.

Novi mobitel uvijek je dobra ideja

Mobitele ne bismo trebali mijenjati kao čarape, ali opet je ključno prepoznati kada je naš pri kraju životnog vijeka i opremiti se novim. Od brojnih sjajnih ponuda i proizvoda, izdvajamo Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G kao jedan od favorita ove godine. Uz snažnu bateriju od 5000 mAh i 120 Hz Flow AMOLED zaslonom, kamerom od 50 MP i brzim punjenjem, ovaj mobitel prilika je koja se ne propušta.

Božićni filmovi i serije u visokoj rezoluciji
Znamo da laptopi imaju asortiman sjajnih značajki, od kojih mogućnost gledanja filmova i serija sigurno nije pri samom vrhu, ali u nadolazećem periodu svakako ćemo ga koristiti u tu svrhu, kao i za shopping. Šalu na stranu, Lenovo IdeaPad Slim 3 može se pohvaliti AMD Ryzen 5 752OU procesorom, 16 GB radne memorije, 512 GB unutarnje memorije i AMD Radeon 610M grafičkom karticom.

Summer body gradi se zimi

Pripreme za ljeto kreću već na zimu i kada prođu praznici i zadnji slatkiš od Božića bude pojeden, vrijeme je za ozbiljan trening. A jedan od boljih suputnika na tom putovanju je PRO-FORM traka za trčanje. Ova visoko kvalitetna traka ima maksimalnu brzinu od čak 16 km/h, ručno podesivi nagib od 6% i površinu za trčanje od 41 cm. Idealan poklon za frenda ili frendicu koji su se malo previše opustili ove godine.

Za dom i za vas

Osvježite svoj dom novom Gorenje perilicom posuđa GS630D10S, uz čak 5 programa: brzi, intenzivni, eco, namakanje i pranje u trajanju od 1 sata. Vaše posuđe će vam biti zahvalno. Osvježite i sebe Philips Lumea IPL uređajem za uklanjanje dlačica BRI955/00 i uživajte u 12 mjesecu glatke kože bez dlačica koju omogućuje SenseIQ tehnologija i tri pametna nastavka: za tijelo, za lice i precizni.

Sam svoj majstor

Ako ste se odlučili sami napraviti ovogodišnje ukrase za Božić, imate kućni projekt na kojem radite ili jednostavno volite biti spremni na sve, za vas je Makita aku set DLX3155TJ. Set se sastoji od okretnog odvijača-bušilice DDF486, udarnog odvijača DTD153 i kutne brusilice DGA504, a u njemu dolaze i dvije baterije, brzi punjač i kovčeg za nošenje. Idealan poklon za svakog tatu-majstora.

Na eKupi sve narudžbe možete platiti jednokratno, do 24 rate ili po primitku pošiljke. Osim toga, dostava je besplatna za sve narudžbe čija je vrijednost nakon obračunatih popusta veća od 99 eura (745,92 kuna). Kupujte sigurno uz SSL certifikat koji garantira zaštitu povjerljivih podataka pri slanju putem interneta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene