Obavijesti Video Pretražite Navigacija
od 06. do 16. ožujka

Ženevski auto salon je tu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovogodišnji, 84. ženevski auto salon koji će se održati od 6. do 16. ožujka u Palexpo kongresnom centru u Ženevi doslovce je iza ugla pa bi valjalo podsjetiti se što sve možemo očekivati ove godine .

Možda i najutjecajniji auto salon u svijetu, ženevski salon 2014. donosi mnoge uzbudljive premijere kako serijskih automobila tako i konceptnih studija a mi vam ovim putem donosimo kratki vodič. Kao prvi međunarodni auto salon na kalendaru u Europi i k tome na ‘’neutralnom terenu,’’ ženevski auto salon poznat je kao najreprezentativniji auto salon u cijeloj automobilskoj industriji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Ovogodišnji međunarodni auto salon u Ženevi javnosti vrata otvara 6. ožujka a svi sretnici koji se tamo nađu moći će razgledavati obilje noviteta i konceptnih studija sve do 16. ožujka. Dva dana prije otvorenja salona za javnost rezervirano je za više od 10.000 pripadnika raznih medija iz cijelog svijeta koji će moći prisustvovati na oko 65 konferencija za tisak gdje će razni proizvođači automobila pokušati predstaviti svoje novitete u najboljem svjetlu.

Ove godine najavljeno je oko 146 svjetskih i europskih premijera u kategoriji konvencionalnih automobila, automobila s tzv. ‘custom’ karoserijama i tuniranih automobila. K tomu, posjetitelji će moći razgledati oko 36 svjetskih i europskih premijera u kategoriji dodataka za automobile, OEM kategoriji i sekciji za mehaničarsku opremu.

Ove godine također će tradicionalno biti dodijeljena i najutjecajnija nagrada u automobilskoj industriji, Car of the Year nagrada. Konačan izbor vijeća sudaca sastavljenog od poznatih auto novinara i objava pobjednika odviti će se 3. ožujka u Palexpo kongresnom centru. Finalisti izbora su: BMW i3, Citroen C4 Picasso, Mazda 3, Mercedes-Benz S klasa, Peugeot 308, Škoda Octavia i Tesla Model S. Spomenuti automobili lansirani su na tržište prošle godine a nužan preduvjet bio je prodajni rezultat od 5.000 komada godišnje.

Vrata salona otvorena su svaki dan od 10 do 20h a preko vikenda od 9 do 19h. Cijena ulaznice iznosi 16 CHF (118,00 Kn) za odrasle te 9 CHF (56,00 Kn) za mlade od 6 do 16 godina.

Popis koji vam za kraj donosimo uključuje najzanimljivije službeno potvrđene i neslužbene premijere koje možemo očekivati u Ženevi.


Proizvodni modeli:

- ABT Audi RS Q3 i Golf R
- Alfa Romeo Mito i Giulietta QV
- Alpina BMW Bi-turbo
- Audi A1, A3 e-tron, A8L, RS4 Nogaro, S1 Quattro, S3 kabriolet, novi TT
- Aston Martin Speciale
- Bentley Flying Spur V8, novi GT
- BMW 2 active Tourer, Gran Coupe serije 4, X3
- Citroen C4 cactus, C1, C5 CrossTour, DS3 racing kabrio
- Ferrari California T
- FIAT Freemont Cross, Panda 4x4
- Ford Focus
- Jaguar XF-R, XFR-S Sportbrake
- Jeep Cherokee EU
- Koenigsegg One
- Lamborgini Aventador Special, Huracan
- Land Rover Defender
- Lexus CT200h, RC F Sport
- McLaren 650S
- Mercedes-Benz S klasa Coupe, V klasa
- Nissan Juke, Note
- Opel Adam Rocks, Astra OPC Extreme, Vivaro
- Peugeot 108, 308 SW
- Porsche 911 Gold
- Qoros 3
- Renault Clio RS edition, Trafic, Twingo,
- Rolls-Roys Ghost II
- SEAT Leon Cupra
- Škoda Octavia Scout
- Toyota Aygo
- VW Golf GTE, Polo, Scirocco


Konceptni modeli:

- Alfa Romeo 4C Spider
- Honda Civic Type-R
- Hyundai PassoCorto
- Infiniti Q50
- Lexus RC F GT3
- Mazda Hasumi
- MINI Clubman
- Renault PHEV,
- Rinspeed Tesla
- Škoda Fabia, VisionC
- Volvo Estate Concept
- VW T-Roc
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene