Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanski tuner GGR

Za samo 7.000 kuna Ford Fiesta ST ide sa 180 na 240 KS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodeći tuneri za Fordove modele, britanska tuning kuća Graham Goode Racing (GGR) najavila je novi performansni paket za Ford Fiestu ST koji serijsku snagu od 180 KS diže na velikih 240 KS. Pogledajte detalje!

Ford Fiesta ST vjerojatno je jedan od najboljih sportskih hatchbackova u klasi manjih gradskih automobila na tržištu, ali to ne znači da ne postoji prostor za poboljšanja. Tako barem misli ekipa iz tuning kuće Graham Goode Racing.

Nakon što su izbacili vrlo uspješan paket za Fiestu ST prošle godine kojime su podigli izlaznu snagu na 225 KS, GGR je nastavio raditi na razvoju Fieste ST te je iskoristio svo iskustvo stečeno tijeko razvoja tubro motora za BTCC utrke ne bi li još više unaprijedili rad 1.6-litrenog EcoBoost motora s izravnim ubrizgavanjem dok su istovremeno drastično smanjili cijenu ove konverzije.

Konačan rezultat je GGR ST240 tuning paket koji se sastoji od potpuno novog High Flow Direct Air Induction sustava i Smooth Flow Air Induction cijevi u kombinaciji s kompletno revidiranim ECU remapom koji su odradili stručnjaci za elektroniku, Superchips Ltd, a koji je integriran putem dobro poznatog i iskušanog Bluefina.

Ovakva kombinacija komponenti značajno je podigla izlaznu snagu motora Fieste ST na sveukupno 240 KS i impresivnih 343 Nm okretnog momenta dok su odlučili zadržati Fordov standardni ispušni sustav i katalizator zbog ispunjavanja normi za emisije ispušnih plinova, odnosno da bi automobil mogao dobiti tzv. MOT certifikat koji izdaje britansko ministarstvo prometa.

S GGR ST240 paketom, kako kažu tuneri, Fiesta ST je ''zadivljujuća kad ju se isprovocira a izuzetno vozljiva i laka za upravljanje, mirna i linearna u dostavi snage.''

Paprena Ford Fiesta ST sa 235 KS

Ford i službeno potvrdio dolazak dizelskog Focus ST modela

Ovaj novi GGR ST240 paket odsad košta malo ispod 730 funti (cca 7.100,00 kn) što uključuje ugradnju a dostupan je izravno u GGR-u ali i u središnjici Superchipsa u Buckinghamu koji je odradio ECU remap. Ugradnja je vrlo jednostavna a potrebne su tek minimalna mehanička znanja pri čemu GGR tvrdi da je za cijeli proces potrebno manje od sat vremena.

Nažalost, još uvijek nema točnih podataka o performansama, ali Fiesta ST sa 240 KS trebala bi biti primjetno brža od 'standardne' verzije koja od 0-100 km/h ubrzava za 6.9 sekundi te postiže maksimalnu brzinu od 224 km/h.

Više detalje pogledajte na njihovoj web stranici!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene