Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Corvette Stingray od sada i kao kabriolet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Netom nakon što su na internetu procurile neslužbene informacije, Chevrolet je odlučio službeno predstaviti novi Corvette Z06 kabriolet za 2015.

Chevrolet je službeno predstavio jedan od tri premijerna modela koja sprema za New York Auto Show, a radi se o potpuno novoj Corvetti Z06 Cabriolet sa 6.2-litrenim V8 motorom sa super punjenjem. Druga dva automobila koja će u New Yorku biti predstavljena su osviježeni Chevrolet Cruze i novi mali, gradski automobil.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Dakle, da se vratimo na Z06. Radi se o proizvođačevoj kabriolet verziji Corvette Z06 Stingray Coupe modela. Za pogon je zadužen 6.2-litreni LT4 V8 motor koji razvija ''najmanje'' 625 KS i 861 Nm okretnog momenta. Može doći uparen sa 7-stupanjskim ručnim mjenjačem ili pak opcionalnim 8-stupanjskim automatikom koji obećava ''najbolji odaziv u klasi.''

Naravno, tu je i električni sklopivi krov koji se može otvoriti ili zatvoriti pri brzinama do 50 km/h.

Uobičajeno je slučaj da s uklanjanjem krovišta dolazi i povećanje ukupne mase zbog posebnih ojačanja da bi se zadržala strukturalna čvrstoća automobila, međutim Chevrolet tvrdi da nisu morali dodavati nikakva takva ojačanja novom C7 Z06 kabrioletu obzirom da je njegova aluminijska struktura 20 posto čvršća od prethodne u slučaju C6 Z06 modela s fiksnim krovištem.

''Donedavno nije bilo moguće napraviti laganu strukturu otvorenog krovišta koja bi bila dovoljno čvrsta da se nosi sa silama koje nastaju prilikom kočenja, prolaženja kroz zavoje i ubrzanja kod Corvettinih najjačih performansnih modela,'' kaže Corvettin glavni inženjer Tadge Juechter. ''Kod izrade okvira novog Z06 kabrioleta iskoristili smo najnovija dostignuća u kompjuterski potpomognutom inženjeringu, metalurgiji i metodama proizvodnje, koja još prije pet godina nisu bila dostupna,'' dodaje Juechter.

Nafta protiv struje: Tesla izazvao Corvette Stingray na utrku ubrzanja

Chevrolet Corvette slavi 60. rođendan

Poput Z06 Coupe modela s fiksnim krovištem, kabriolet će također biti dostupan s tri različita aerodinamična paketa koje GM opisuje na sljedeći način:

Standardni Z06 dolazi s prednjim spliterom, proširenim i više izbačenim lukovima prednjih kotača za optimiziran protok zraka, jedinstvenim karbonskim poklopcem motora s velikim otvorima za zrak te stražnjim spojlerom.

Karbonski aero paket donosi četiri puta veću aerodinamičku potisnu silu u odnosu na standardni Z06. Osim karbonskog prednjeg splitera s krilcima nalik na nešto iz aeronautičke industrije, ovaj paket donosi i karbonske bočne pragove te veći stražnji spojler s malim vertikalno izbačenim fiksnim dijelom na kraju spojlera kojime se značajno povećala potisna sila na stražnjem kraju. Ovaj paket opreme dostupan je u crnoj boji ili u goloj varijanti ako želite da se vidi struktura karbonskih vlakana.

Treći paket u ponudi je Z07 paket s većim krilcima na prednjem spliteru te s podesivim prozirnim središnjim dijelom stražnjeg spojlera koji omogućava kupcima da prilagode aerodinamička svojstva prema svojim željama.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene