Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za Daimlerov 125. rođendan posebni Maybach 57 i 62

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U godini obilježavanja 125. godišnjice Daimler automobila, Maybach je predstavio posebno izdanje svoje luksuzne limuzine jednostavno nazvano Maybach 125!

Ovaj fantastičan automobil koji je trenutno unikat, prvi put je predstavljen na ovogodišnjem međunarodnom auto salonu u Frankfurtu. Primarni cilj prilikom dizajniranja ovog koncepta bio je pokazati koliko su zapravo neograničene mogućnosti individualizacije limuzina visoke klase njemačkog proizvođača a sve u proslavu izuma bez kojega bi život danas bio nezamisliv.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Über luksuzni SUV Mercedes priprema Maybach SUV Slika nije dostupna Maybach kao luskuzni pod-brand Mercedes-Benz - Ponuda Maybacha bi mogla rasti

Maybach kontinuirano proširuje svoju ponudu visoko-kvalitetne opreme a s ovim slavljeničkim unikatnim primjerkom prikazane su neke postojeće individualizacijske opcije ali i neke novine koje su na raspolaganju isključivo kupcima Maybach modela. Od novosti valja spomenuti dvije nove boje karoserije, Tahiti Black i Patagonia Silver, laserski ugraviran motiv na prednjem naslonu za ruke. Na pretincu za rukavice ugraviran je potpis Wilhelma Maybacha a cjelokupan dojam zaokružen je kontrastnim prošivima u srebrnoj boji. Vanjski dio karakteriziraju matirani 20-inčni naplatci i redizajnirana prednja rešetka hladnjaka.

Sve postojeće Maybachove limuzine prepoznatljive su po svom nadmoćnom izgledu i bogatoj opremi. Dominantan karakter ovih automobila prije svega se očituje u naglašenoj kromiranoj rešetci hladnjaka koja se proizvodi u dvije različite varijante. Kod Maybach 57 i 62 modela, rešetka hladnjaka ima 20 tankih uzdužnih šipki, dok je kod Maybach 57S i 62S na njihovom mjestu 12 šire postavljenih šipki za veći protok zraka.

Inženjeri su podigli redizajniranu haubu i podarili joj oštrije definirane linije, a također redizajnirani horizontalno strukturirani odbojnici daju Maybachovim limuzinama još veći osjećaj širine. Dnevna svjetla s LED tehnologijom koja leže u kromiranom okviru integrirana su u vanjske usisnike zraka.

Novi vanjski retrovizori s optimiziranim dizajnom za bolje aerodinamičke karakteristike i manje buke tijekom vožnje savršeno se uklapaju u estetski dojam automobila a njihove veće površine omogućavaju bolju vidljivost. Tamno crvena stražnja svjetla i kromirani detalji na ručici poklopca prtljažnika ukrašavaju stražnji kraj ove luksuzne limuzine. Cijela priča zaokružena je novim 21-krakim 19-inčnim naplatcima u titanij srebrnoj boji za Maybach 57 i 62 modele dok će 57S i 62S modele krasiti novi 12-kraki 20-inčni naplatci u 'sterling silver' boji. Svi modeli biti će dostupni u novoj 'Bahamas Blue' boji.

Za pogon je ostao isti 6-litreni V12 bi-turbo motor uparen sa 5-stupanjskim automatskim mjenjačem. Iako su inženjeri u Maybachu povećali izlaznu snagu 57S i 62S modela za 18 KS na ukupno 630 KS, istovremeno su uspjeli smanjiti potrošnju s prethodnih 16.4 na 15.8 l/100km kao i emisiju štetnih plinova koja je umjesto nekadašnjih 390 g/km pala na 368 g/km. Izlazna snaga 57 i 62 modela ostala je ista međutim i kod ovih inačica smanjena je potrošnja na 15.0 l/100km umjesto prijašnjih 15.9 litara na 100 km, te emisija štetnih plinova sa 383 g/km na 350 g/km. Svi 12-cilindrični motori pod poklopcem Maybachovih limuzina ispunjavaju EU5 norme.

Ovo vozilo mase 2.855 kg ubrzat će do 100 km/h za 5.1 sekundu uz maksimalnu brzinu od 250 km/h (naravno limitirano).

Što se tiče unutrašnjosti, i tu ima puno novosti. Stražnje sjedalo na izvlačenje bilo je dostupno samo u Maybachovim limuzinama s produženim međuosovinskim razmakom a od sada se može ugraditi i na vozačevoj strani u Maybach 57 i 57S modele. Istovremeno Maybach je dodatno poboljšao kvalitetu izrade sjedala za sve modele. U ponudi je čak i mogućnost ukrašavanja sjedala sa Swarovski kristalima. Na gornjem dijelu naslonjača utisnuta je redizajnirana oznaka u srebrnoj boji s natpisom 'Maybach Manufaktur' kako bi vlasnik u svakom trenutku bio svjestan količine prestiža i luksuza svog vozila.

Već ionako opširan popis individualizacijskih opcija dostupnih s ovim luksuznim limuzinama dodatno je proširen. Po prvi puta sa svim Maybach modelima biti će dostupan posebno razvijen visoko-kvalitetni raspršivač mirisa dizajniran isključivo za Maybach koji se prethodno mogao naći samo u Maybach Zeppelin modelu limitirane serije od samo 100 primjeraka. Kupac može birati parfem koji želi a posebnim sustavom protoka zraka miris se diskretno širi putničkom kabinom.

Dio dodatne opreme je i veliki ekran visoke rezolucije od 19 inča koji se može ugraditi u pregradu između prednjeg i stražnjeg dijela vozila a ovaj element dostupan je s Maybach 62 modelima, te pruža alternativu za 9.5-inčne monitore u stražnjem dijelu vozila koji su do sada bili u ponudi. Pregrada se od sada također može naručiti u dizajnu prema željama kupaca te s ugrađenom kamerom kako bi putnici u stražnjem dijelu vozila mogli vidjeti što se događa na cesti ispred vozila i kada je pregrada podignuta.

Zahvaljujući inovativnom WLAN routeru putnici mogu koristiti bežični internet u svakom trenutku tijekom putovanja. Novi hands-free sustav za mobitele s Bluetooth opcijom također je dostupan za putnike u stražnjem dijelu vozila, a novo-razvijen DVD-player od sada čita više različitih formata.

Ne treba ni spomenuti da su materijali korišteni za interijer vozila vrhunske kvalitete kao što je i izrada svih elemenata. Ponuda za interijer obogaćena je s tri nove opcije s različitim kožnim presvlakama, tepisima i bojama. Kupci po novome također mogu odabrati ukrasne detalje od karbona za više sportski i moderniji dojam u odnosu na uobičajene detalje od drva i sjajnog laka.

Maybach je definitivno napravio vrhunski proizvod u klasi luksuznih automobila. Ovaj automobil nije kopija neke otmjene limuzine već proizvod vrhunskih stručnjaka na tipičan njemački način. Ali, mi bi ipak odabrali i najmanji Rolls Royce.....fenomenalni Ghost!
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene