Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VW izbacio nove fotke Polo R WRC verzije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je službeno predstavljen prošle godine sada nas je VW počastio novim fotografijama najbržeg pola ikad!

Proizvodna verzija Polo R WRC-a javnosti je prikazana krajem prošle godine a njemački brend sada je objavio veliku fotogaleriju ovog najjačeg proizvodnog Polo modela ikada a ponosni vlasnici svoje će Polo R WRC modele dočekati u rujnu.

Biti će to najbrži Polo ikada proizveden a proizvodna verzija ostala je gotovo ista kao i koncept. Polo R WRC temelji se na petoj generaciji Polo modela. Volkswagen za potrebe homologacije Polo WRC rally automobila, po pravilima FIA-e, mora proizvesti 2.500 jedinica cestovne verzije trkaćeg automobila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nasljednik rally legende - Peugeot 208 Type R5 Slika nije dostupna Još jedan kabriolet za kraj ljeta!

Vanjski izgled automobila naglašen je relijem inspiriranim nižim prednjim spojlerom s velikim usisnicima zraka, stražnjim difuzorom i krovnim spojlerom. Automobil dolazi u istoj kombinaciji plavo-bijelo-sive boje kao i pravi WRC automobil te nosi nekoliko R i WRC oznaka. U unutrašnjosti se nalaze sportska sjedala s WRC oznakama, upravljač omotan Alcantarom, trkaće papučice i crno krovište.

Za razliku od pravog WRC modela, ovaj cestovni WRC ima prednji pogon umjesto pogona na sva četiri kotača te ima 2.0-litreni motor s 217 KS umjesto 1.6-litrene jednice s 300 KS. Sama činjenica da se pod poklopcem nalazi motor iz Golf GTI-a uparen s 6-stupanjskim ručnim mjenjačem govori mnogo o karakteru limitiranog Polo R WRC-a.

Automobil od 0-100 km/h ubrzava za 6.4 sekunde te nastavlja ubrzavati do maksimalne brzine od 243 km/h. Iz Volkswagena kažu da je očekivana prosječna potrošnja oko 7.4 l/100km s emisijama CO2 od 174 g/km. Polo R ima masu od 1.324 kg u što je uključen vozač težine 68 kg, prtljaga težine 7 kg i spremnik goriva 90 posto pun.

►►►   Otkrivena sedma generacija Golfa GTi

Glavonje iz Wolfsburga kažu da automobil ima vrlo dobru prianjivost i upravljivost zahvaljujući sportskom ovjesu i elektroničkoj blokadi diferencijala. Automobil leži na 18-inčnim alu naplatcima s gumama dimenzija 215/35 R 18 iza kojih se kriju 16-inčni kočioni diskovi.

Polo R WRC koštati će 33.900 eura u Njemačkoj. Kupci su automobil mogli naručiti već krajem prošle godine a prve dostave očekuju se u rujnu. Stvarno opaki Polo! Uživajte u velikoj foto galeriji!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene